Concedieri la TenarisSilcotub. 190 de angajați de la fabrica din Zalău rămân fără job

Aproape 200 de angajați ai Companiei TenarisSilcotub își vor pierde locurile de muncă începând de luna viitoare – 1 iulie. Tenaris va concedia 190 oameni de la fabrica din Zalău. Concedierile sunt cauzate de reducerea semnificativă a cererii de produse tubulare din industria de petrol și gaze și sectoarele industriale, ca efect al scăderii dramatice a consumului la nivel global, iar TenarisSilcotub implementează un program de restructurare care va duce la reducerea numărului de angajați cu 190 de persoane. Reprezentanții companiei susțin că ”îmbinarea neașteptată dintre pandemia Covid-19 și criza economică globală au dus la un scenariu extraordinar în care companiile industriale operează acum. Cu o previziune provocatoare pe termen mediu și vizibilitate redusă asupra evoluției pieței, compania va aplica un program de restructurare care va include un proces de concediere colectivă ce va afecta 190 locuri de muncă din toate unitățile sale de producție”. Referitor la această decizie de concediere colectivă, președinte TenarisSilcotub Mihaela Popescu a precizat că, ”în situația de criză fără precedent cu care ne confruntăm avem responsabilitatea de rămâne competitivi pentru ne putea menține angajamentele pe termen lung față de oamenii noștri, clienți și comunitățile din care facem parte. Trebuie să luăm decizii dificile, însă necesare pentru a merge mai departe și a continua tot ceea ce am dezvoltat în cei 15 ani de prezență Tenaris în România”. Procesul de concediere colectivă va fi implementat cu respectarea contractului colectiv de muncă și a legislației în vigoare, în forma rezultată după consultarea reprezentanților sindicatelor. Compania va comunica preavizele de concediere angajaților ale căror posturi sunt vizate de restructurare începând cu data de 1 iulie 2020.

11 Thoughts to “Concedieri la TenarisSilcotub. 190 de angajați de la fabrica din Zalău rămân fără job”

 1. Anonim

  is concedanti aia cu pile, ca numai vreo 700 in zalau

 2. Anonim

  Mai vedem .Nu-si lasa astia oamenii dupa ce au bagat in ei calificare la greu.Astia stiu multe.O gramada de „functionari” din administratie,nu le ajung la glezna, muncitorilor din Tenaris!!!

  1. Anonim

   ai tras pe nas? vreau si eu!

 3. Anonim

  Când au fost concediați mii de sălăjeni de la Armatura, Stejarul, Filatura sau Integrata n-a plâns nimeni, acum când puși pe liberi cârpaci de la țevi toți sunt îngrijorați
  PS Cum e condusa fabrica din București de Popeasca care are un salariu de 30 mii euro lunar?

 4. Intuitie maxima

  Bine ca nu s au ingrijorat de sanatatea lor si a familiilor,si au riscat sanatatea chiar viata si acum adio pica frinza,intr un fel trebuie sa va justificati ,normal ca sa aveti voi sefutii salarii si mai mari!!!felicitari!

 5. Intuitie maxima

  Bine ca si au riscat sanatatea si viata lor si a familiilor ,atunci nu ati trimis preaviz sa ramana acasa,dupa ce o trecut pandemia sunt lasati in plata domnului,intr un fel rusinica,dintr o data nu i mai vreti,iar pana acum atata vrajeala ca se fac angajari la tevi…..ipocrizia la ea acasa= tenaris

 6. Nu miroase a bine

  În august iar se vor face angajări,pt că cine sa lucreze 12 ore pe timp de canicula la 40 de grade? O lume nebuna cu,, fundul in sus,,

 7. Anonim

  Sigur, angajari de sclavi pe salarii sugerate de manageri, de alea de 2 lei. Dracu va mai.munceste, Popeasco! Anunta l si pe batrânu’,sa stie. Afara cu voi ca v ati batut oricum joc de.oameni atata amar de ani,i ati.scos in strada si nu v a pasat nici dupa ce v a ajuns cutitul la os. V au ajuns urarile oamenilor.

 8. Anonim

  1.Tenaris nu e casa de binefacere. Nu esti obligat sa muncesti. 2.Salariul sefului nu e treaba portarului, pt ca nu au aceleasi scoli, nivel de cultura, inteligenta etc. De ce nu tè faci sef? 3. Ati fi uimiti sa vedeti cat de repede se poate reloca o fabrica in alta tara. Credeti ca Tenaris sta in banii bagati in parcarile semi subterane? 4. Fabrica a fost vizitata de ambasadorul Moldovei in Romania pt relocare. O lasam sa plece?

  1. Anonim

   O fi salariile mici, problema e ca , pt banii astia, trebuie sa muncesti. Ia sa fi fost flower power, munca putina, si fara reguli ca unul nu comenta.

Leave a Comment