Comunicat de presă

Comunicat de presă

Data: 2.02.2023

 

LUCRĂRI FINALIZATE LA CENTRUL DE ZI PENTRU COPII – O ȘANSĂ PENTRU VIITOR

În data de 31 ianuarie 2019, Municipiul Zalău a semnat contractul de finanțare pentru proiectul Amenajare Centru de zi pentru copii în municipiul Zalău prin schimbarea destinației punctului termic P.T.17, cod Mysmis 122268. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea  dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții 4.3 – Oferirea de sprijin pentru regenerare fizică, economică și socială a comunităților defavorizate din regiunile urbane si rurale. Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional este Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, iar Organismul Intermediar este Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea regenerării fizice, economice și sociale a comunităților marginalizate în municipiile resedință de județ din România – minim 50 de copii provenind din comunitatea urbană marginalizată sprijiniți iar impactul proiectului la nivelul comunității locale constă în creșterea atractivității învățământului non-formal prin derularea de activități cultural – recreative după finalizarea orelor de școală dar și îmbunătățirea peisajului și mediului urban. Rezultatele vizate de proiect sunt crearea unui Centru de zi pentru copii în care să se ofere servicii cultural – recreative după finalizarea orelor de școală pentru minim 50 de copii din comunitatea urbană marginalizată. Ca urmare a derulării proiectului, punctul termic a fost reamenajat în întregime, consolidat, s-a realizat un etaj parțial, s-a recompartimentat, astfel încât la parter există un cabinet medical, 2 săli de clasă, un laborator de limbi străine, o sală multifuncțională, o sală de mese cu oficiu, grupuri sanitare iar la etaj sunt 3 birouri pentru personalul angajat. Toate încăperile au fost dotate cu mobilier corespunzător la care se adaugă echipamente IT, electronice, electrocasnice și veselă.

Valoarea totală a investiției este de 3.347.797,30  lei, din care valoarea de 2.845.627,71 lei este asigurată din Fondul European de Dezvoltare Regională, 435.213,65 lei reprezintă contribuția bugetului național, iar 66.955,94 lei reprezintă contribuția locală.

Alte informații se vor regăsi pe site-ul www.zalausj.ro, la secţiunea Programe și strategii sau la următoarele persoane de contact: Ramona Butcovan, manager de proiect și Cristian Bîrjac, purtător de cuvânt, cristianbirjac@zalausj.ro, tel. 0260/610550.

 

One Thought to “Comunicat de presă”

  1. […] Comunicat de presă Data: 2.02.2023   LUCRĂRI FINALIZATE LA CENTRUL DE ZI PENTRU COPII – O ȘANSĂ PENTRU VIITOR În data de 31 ianuarie 2019, Municipiul Zalău a semnat contractul de finanțare pentru proiectul Amenajare Centru de zi pentru copii în municipiul Zalău prin schimbarea destinației punctului termic P.T.17, cod Mysmis 122268. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea  dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții 4.3 – Oferirea de sprijin pentru regenerare fizică, economică și socială a comunităților defavorizate din regiunile urbane si rurale.… Citeste mai mult […]

Leave a Comment