Cifra de afaceri a producătorului Tenaris Silcotub a crescut cu aproape 60 la sută

Silcotub, parte a grupului internațional Tenaris, a raportat pentru anul trecut o cifră de afaceri de peste 2,5 miliarde de lei, în creștere cu aproape 60 la sută, potrivit datelor prezentate de Ziarul Financiar în baza informațiilor Ministerului Finanțelor.

Nici la capitolul profit, compania nu stă rău. Potrivit ZF, compania a realizat în 2021 un profit net de peste 258,8 milioane lei, dublu faţă de anul precedent. Cel puțin în Sălaj, Silcotub este unul dintre cei mai importanți angajatori de pe platforma industrială a municipiului Zalău, iar produsele realizate sunt utilizate în industria extracției de petrol şi gaze, pentru transportul de fluide, în domeniul energetic precum şi în indus­tria auto. Conform informațiilor oficiale, peste 60 la sută din producție este exportată în Statele Unite ale Americii, În Orientul Mijlociu și Asia.

Proiecte stopate

Perspectivele pentru anul acesta nu sunt optimiste ținând cont de creșterea preţului la energie. Compania avea planuri de a dezvolta două noi capacităţi anul acesta, o investiţie de 45 milioane dolari, însă Silcotub a fost nevoită să oprească pentru moment dezvoltările. Compania a finalizat în urmă cu trei ani o investiţie de 8 mil. dolari la Zalău, pentru retehnologizarea liniei de finisare a ţevilor. În cadrul Silcotub lucrează circa 1.800 de salariaţi, însă criza forţei de muncă reprezintă o problemă cu care se confruntă compania, recrutarea specialiştilor devenind din ce în ce mai dificilă, mai scrie Ziarul Financiar.

 

3 Thoughts to “Cifra de afaceri a producătorului Tenaris Silcotub a crescut cu aproape 60 la sută”

  1. […] Silcotub, parte a grupului internațional Tenaris, a raportat pentru anul trecut o cifră de afaceri de peste 2,5 miliarde de lei, în creștere cu aproape 60 la sută, potrivit datelor prezentate de Ziarul Financiar în baza informațiilor Ministerului Finanțelor. Nici la capitolul profit, compania nu stă rău. Potrivit ZF, compania a realizat în 2021 un profit net de peste 258,8 milioane lei, dublu faţă de anul precedent. Cel puțin în Sălaj, Silcotub este unul dintre cei mai importanți angajatori de pe platforma industrială a municipiului Zalău, iar produsele realizate sunt… Citeste mai mult […]

    1. Rajl

      Salarii de croitorie

  2. Anonim

    si salariile ,bonusurile sunt destul de bune dar numai pt.personalul tesa.

Leave a Comment