Cadou electoral: Zeci de milioane de lei de la Guvern pentru judeţul Sălaj

În total, în judeţul Sălaj, vor ajunge circa 20.043.000 de lei. Banii au fost alocaţi în şedinţa de Guvern, care a avut loc săptămâna trecută, când a fost aprobată rectificarea de buget. Unele sume vor ajunge în bugetul primăriilor, după repartizarea făcută de Administraţia Finanţelor Publice.

Rectificarea de buget aduce în bugetul judeţului Sălaj sume importante. Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind rectificarea pe buget, adoptată săptămâna trecută, publicată în Monitorul Oficial miercuri, 1 octombrie, arată că, în cazul sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul judeţelor, Sălajului i s-au alocat 1.118.000 de lei, din care 440.000 de lei pentru susţinerea sistemului de protecţie a copilului, 362.000 de lei pentru susţinerea centrelor de asistenţă socială a persoanelor cu handicap şi 316.000 de lei pentru învăţământul special şi centrele judeţene de resurse şi asistenţă educaţională. Pentru plata salariilor învăţământului special şi a centrelor judeţene de resurse şi asistenţă educaţională au fost alocaţi 341.000 lei.
În cazul sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru cheltuielile descentralizate la nivelul comunelor, oraşelor şi municipiilor, pe anul în curs, judeţului nostru i-au mai fost alocaţi 13.066.000 de lei, din care 9.348.000 de lei pentru finanţarea de bază a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, salarii sporuri, indemnizaţii şi alte drepturi salariale; 2.665.000 de lei pentru plata salariilor în unităţile de învăţământ de stat şi 1.053.000 de lei pentru drepturile asistenţilor personali.
Cât priveşte sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe 2014, acestea se ridică la 5.934.000 lei, bani care revin Consiliului Judeţean şi comunelor, urmând să fie alocaţi administraţiilor locale pentru susţinerea cofinanţării unor proiecte de dezvoltare locală. Reprezentanţii Consiliului Judeţean susţin că sumele respective vor reveni comunelor, prin hotărâri de CJ, pe măsura derulării proiectelor.

Alte articole

4 Thoughts to “Cadou electoral: Zeci de milioane de lei de la Guvern pentru judeţul Sălaj”

 1. x-u

  Normal… amu arunca cu bani in stanga si-n dreapta Pontalau. Crede ca a fi votat. Asa a incercat si Ceasca pe ultima suta de metri, dar a sfarsit tragic

 2. Anonim

  Oamenii nu is prosti si vad lucrurile astea. Oricum nu iese presedinte nici daca o vinde pe ma-sa.

 3. Zălăuan

  Mă tem că lumea se amăgeşte singură că nu va ieşi Ponta.

 4. Alt Zălăuan

  Cum, nu s-au alocat bani Episcopiei lui Barbă-Vopsită şi armatei lui de pupincurişti constructori şi spălători de bani?
  Alo, Ministerul Finanţelor, dormiţi? Nu ştiţi că trebuie sus-ţinute poalele aleşilor lui Dumnezeu ce ne conduc spre fundul iadului? La loc cald, desigur, să nu ne fie frig în iarna ce vine!

Leave a Comment