Bugetul Spitalului Judetean, suplimentat cu 7 milioane de lei

Bugetul Spitalului Judetean, suplimentat cu 7 milioane de lei Salariatii din spitalele salajene nu au motive de ingrijorare. Teama ca nu vor exista bani pentru salarii in noiembrie si decembrie nu mai este de actualitate. Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Salaj promite un buget pentru plata salariilor si fonduri suplimentare pentru achitarea facturilor catre furnizorii de medicamente, materiale sanitare si utilitati. Cea mai mare unitate spitaliceasca din judet, Spitalul Judetean de Urgenta Zalau, a primit peste 7 milioane de lei.

Presedintele CAS Salaj, Claudiu Birsan, a declarat vineri, in cadrul colegiului prefectural aferent lunii noiembrie, ca fondurile alocate sunt suficiente. Bugetul repartizat anul acesta pentru serviciile medicale este putin peste 11 milioane de lei, dintre care aproape 112.000 de lei pentru cele trei centre de permanenta din judet. Este un buget mai mic fata de cel de anul trecut, cand au fost alocate peste 12 milioane de lei. Astfel ca avem nevoie de o anumita corectie bugetara, cel mai probabil asigurata in urma rectificarii bugetare din 16 noiembrie. Inca nu se cunoaste suma repartizata judetului, insa cu siguranta vor fi fonduri suficiente, a declarat Claudiu Birsan.

Spitalul Judetean a primit cate 3.750.000 de lei pentru ultimele doua luni din acest an. Sumele sunt suficiente pentru plata salariilor si tichetelor personalului angajat, precum si pentru asigurarea medicamentelor si pentru hrana, astfel incat pacientii sa nu mai fie nevoiti sa cumpere dinafara spitalului.

Aproape in fiecare an, unitatile sanitare raman fara bani pentru ultimele doua-trei luni din an din cauza ca bugetul alocat la inceput de an nu acopera tot anul, iar situatia este salvata doar la rectificarea bugetara.

Alte articole

Leave a Comment