Bucuria firmelor de curierat: POŞTA ROMÂNĂ pregăteşte, din primăvară, tarife de coşmar

Veşti proaste vin din sectorul serviciilor poştale, mai precis de la Poşta Română, în privinţa preţurilor la produsele specifice şi la servicii. Cel  mai mare operator local de profil va dubla preţurile atât pentru trimiterea unei scrisori în regim normal, cât şi prioritar pe teritoriul ţării, dar şi în afara ţării. În cazul ziarelor, cărţilor, cataloagelor sau hărţilor geografice trimise în străinătate preţurile cresc şi de nouă ori. Dacă până acum tariful pentru un colet care conţinea, de exemplu, o imprimantă, cu o greutate între un kilogram şi două era de  până la 13 lei, preţul va creşte potrivit Profit.ro  la 118 lei. Reprezentanţii Poştei motivează că tarifele nu au fost schimbate în ultimii 12 ani, iar preţurile “trebuie aliniate cu cele ale partenerilor europeni”. Creşterea preţurilor la tarife şi sericiile poştei naţionale nu va însemna altceva decât prosperiatea firmelor de curierat intern care practică oricum printre cele mai mici tarife, oferind servicii poştale de “a doua zi”, indiferent de trimitere, lucru care la Poşta Română este posibil doar prin achitarea unei taxe speciale, cu mult mai mare decât o trimitere normală, care parcurge trei sau patru zile până la destinaţie. Niciunul din reprezentanţii oficiilor poştale din Zalău nu a dorit să comenteze aceste informaţii.

Alte articole

3 Thoughts to “Bucuria firmelor de curierat: POŞTA ROMÂNĂ pregăteşte, din primăvară, tarife de coşmar”

  1. Anonim

    Cine mai trimite pachete cu 100 de lei? Fan si cargus au 20 de lei pe kg! Drum bun si cale batuta.

  2. Me

    Serviciile de curierat rapid sunt foarte bune. Se ridica/aduc coletele la solicitant, „la scara”. Si chiar daca ajungi sa platesti 100 lei pe un colet de 5 kg, faptul ca ajunge in 24 de ore si este dus la usa destinatarului, inseamna foarte mult! Nu mai alergi cu el in brate la posta, nu mai stai la coada si nu ti-l mai returneaza functionarull de la ghiseu, pe motiv ca n-ai lipit bine hartia de ambalaj. Asa ca..n-au decat sa scumpeasca..mare paguba (nu-i!). Probabil asa vad ei „imbunatatirile” aduse unei companii din vremuri apuse demult!

  3. Anonim

    trebuie distrusa posta si apoi cumparata sau privatizata pe 2 lei ca nu e competenta !!!asa cum s-a facut si cu alte societati !!!!

Leave a Comment