Bonuri de masă pentru pensionarii de peste 75 de ani cu pensie minimă

Guvernul va acorda unei anumite categorii de pensionari tichete valorice. Este vorba despre un proiect de Ordonanță de Urgență (OUG) prin care se vor acorda pensionarilor cu vârsta de peste 75 de ani care au pensii minime sociale de 704 de lei, dar și pentru persoanele fără adăpost. Valoarea acestor tichete este de 180 de lei lunar și vor putea fi folosite numai pentru achiziționarea de mâncare și nu vor putea fi preschimbate în bani. De asemenea, persoanele care beneficiază de aceste tichete nu vor putea primi rest de bani, dacă este cazul, la achiziționarea meselor calde. Tichetele valorice vor fi electronice și vor fi alimentate lunar cu suma de 180 de lei. Acestea se vor putea folosi numai în unitățile care primesc astfel de tichete, listă pe care fiecare persoană o va primi la momentul acordării tichetului. O facilitate în plus este oferită celor care nu se pot deplasa și îndeplinesc condițiile de acordare a tichetelor valorice, acestea vor primi masa caldă aferentă la domiciliu. Fiecare tichet valoric va fi înseriat sub un număr unic și va conține, printre altele, informațiile de identificare a titularului: nume, prenume, cod numeric personal, dar și perioada de valabilitate – un an de la data emiterii și interdicția de a fi utilizat pentru alte scopuri decât cel pentru care a fost emis. Titularul tichetului îl va putea folosi numai dacă prezintă și buletinul, mai puțin persoanele fără adăpost, care nu vor fi obligate să prezinte actul la folosirea tichetelor. Ca să intre în posesia tichetelor valorice, pensionarii cu venituri la nivelul pensiei minime sociale și persoanele fără adăpost trebuie să se înscrie pe listele ce vor fi întocmite de autoritățile publice locale. Potrivit expunerii de motive a proiectului de OUG, acordarea unor astfel de tichete este cu atât mai necesară cu cât, în contextul epidemiei de coronavirus, două dintre categoriile de persoane direct afectate sunt pensionarii de cel puțin 75 de ani, cu venituri sub pensia socială minimă asigurată în plată și persoanele fără adăpost. La nivelul județului Sălaj aproximativ 12.000 de persoane beneficiază de pensia minimă garantată.

4 Thoughts to “Bonuri de masă pentru pensionarii de peste 75 de ani cu pensie minimă”

 1. Fără abureli

  Pensionarii nu au nevoie de pomeni, pensionarii au nevoie de respectarea legii pensiilor. Dacă nu, vom pune și noi umăru să frângem gâtul liberalilor !

  1. Anonim

   Pana una alta Veorica voastra si cu Dragnea nu au indexat pensiile conform legii cand au fost la guvernare .Asa ca psd-istule de la 10:57 ,majoritatea pensionarilor amarati va v-om da-o in flit la PSD la alegerile ce urmeaza.

 2. law

  EU AM PENSIE 800 LEI.Cel cu 700 lei va avea 880 lei.Mie cand mi se va completa diferenta?Precizez ca pensia mea a fost obtinuta dupa ani de munca si nu este pensie minima sociala.Asa gandeste guvernul?SCARBELE DRACULUI!!!

 3. sive

  Bravo P.N.L…….asta da treaba…..ca pesdeu va dat stiti voi ce……ahahahaha

Leave a Comment