Bani de la Guvern pentru localitățile sălăjene afectate de furtuna care a avut loc duminică

În urma centralizării pagubelor produse la finele săptămânii trecute în Sălaj de calamitățile naturale (ploi torențiale însoțite de intensificări ale vântului, care au luat aspect de vijelie, inclusiv grindină), 30 de unități administrativ-teritoriale din județ vor primi bani de la Guvern, din Fondul de Intervenție aflat la dispoziția Executivului. Astfel, în ședința Guvernului de joi, Sălajului i s-a alocat suma de 1,634 milioane de lei pentru achitarea cheltuielilor urgente necesare pentru realizarea de reparații și refaceri pentru grădinițe, școli, muzee, unități spitalicești și alte clădiri și construcții aparținând administrațiilor locale.

Prin aceeași Hotărâre de Guvern, Sălajului i s-a mai alocat suma de 47 de mii de lei pentru un daunele produse de furtună la 15 obiective ale Ministerului Afacerilor Interne.

În continuare, Comisia mixtă constituită prin Ordin al Prefectului județului Sălaj evaluează toate pagubele produse ca urmare a producerii fenomenelor meteorologice din data de 17 septembrie a.c., urmând a fi actualizate în funcție de constatările din teren. La finalizarea acțiunii de inventariere și validare a pagubelor, se va întocmi un raport centralizator, care va cuprinde toate categoriile de obiective (gospodării, infrastructură rutieră, instituții publice, terenuri agricole).

Leave a Comment