Bani cu dedicație de la Guvern pentru proiectele primăriilor PSD din Sălaj

Guvernul Dăncilă și Comisia Națională de Prognoză au anunțat, marți, că au acceptat 116 proiecte în valoare totală de peste 2,3 miliarde de lei, bani ce vor merge către proiecte de investiții mai mici (ulițe, drumuri, podețe, școli, dispensare etc). O analiză efectuată de portalul G4Media.ro a modului în care proiectele au fost alocate (“în funcție de culoarea politică”, precizează sursa citată) arată că primarii PSD au câștigat 90 de proiecte (77,5 la sută), în timp ce primarii PNL au primit bani pentru 16 proiecte.

Proiectele vor fi implementate începând din cea de-a doua jumătate a lunii, când vor fi alocate și primele tranșe de bani, potrivit unui anunț al premierului Viorica Dăncilă. Proiectele vor fi finanțate printr-un nou instrument numit Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI), lansat de guvern și Comisia Națională de Prognoză în această primăvară. Fondul e gestionat formal de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză, instituție condusă de Ion Ghizdeanu și care e subordonată premierului Dăncilă. Sursele amintite spun că instrumentul a fost inventat de Darius Vâlcov, iar lista proiectelor arată că județul Olt, controlat de Vâlcov, a primit un număr mare de contracte (8 din totalul de 116), cu valori uriașe.

Județul Sălaj nu a fost lăsat deoparte, deși sumele primite sunt infime comparative cu alte județe, astfel încât urmează să fie alocați 4.613.000 de lei pentru  reparații curente, bulevardul Mihai Viteazul, tronson sens giratoriu Kaufland – intersecție Piața Iuliu Maniu și 1.877.000 de lei vor ajunge în Agrij pentru proiectul de reabilitare a ulițelor din comună. Pentru comparație, amintim comune din Buzău și Teleorman – Săgeata și comuna Pietroșani care primesc sume cuprinse între 40 și 55 milioane de lei. De asemenea, Snagov, județul Ilfov, o localitate cu puțin peste 5.000 de locuitori, a primit 173 de milioane de lei. Lista cu împărțeala banilor cuprinde 469 de localități din toată țara și a fost întocmită în baza Ordinului din 2 octombrie 2019 emis de Președintele Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză. Suma totală este de 7,3 miliarde de lei.

Inițial, printr-o primă tranșă, au primit bani municipiul Zalău căruia i-au revenit pentru reparații curente și întreținere străzi peste 8 milioane de lei, Jiboul a primit pentru reabilitarea și modernizarea străzilor Libertății și a Spitalului orășenesc peste 4,4 milioane de lei iar comuna Gârbou a primit pentru lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere din comună, aproape 33 de milioane de lei. De menționat faptul că atât localitățile sălăjene care au primit bani în prima tranșă cât și cele care fac parte din lista publicată recent, sunt conduse de primar PSD fără excepție, din cele două liste prezentate nefăcând parte nicio primărie condusă de un primar din opoziție.

LISTA proiectelor aprobate pentru finanțare din FDI

 

Alte articole

5 Thoughts to “Bani cu dedicație de la Guvern pentru proiectele primăriilor PSD din Sălaj”

 1. marius

  respect psd,singurul partid care a facut ceva pt jud salaj

  1. asta a facut PSD ul

   ne-a indatorat pe veci, in rest doar investitii de o calitate deosebit de prost proiectate si executate, dar la preturi umflate si de 5-10 ori !

   1. Anonim

    Pînă nu dispar natural proștii ca acesta, vor vota inconștient, iresponsabil și impenitent cu banda de tîlhari PSD.

 2. Anonim

  no amu ca o picat veronica, se mai dau bani?

 3. Anonim

  Partidul hoților și incompetentilor. Vreau să ajung ziua când acest partid va dispărea de pe scena politică Românească.

Leave a Comment