Autostrada Transilvania: sub 2 lei pentru un metru pătrat de teren expropriat

Proprietarii care dețin terenuri pe suprafețele pe care, în viitor, se va afla Autostrada A3 – Transilvania, în județul Sălaj, vor primi pentru un metru pătrat de teren sub 2 lei – aceasta fiind suma aproximativă ce va fi acordată de autorități. Recent, a fost adoptată Hotărârea de Guvern privind ultimele exproprieri de culoar necesar în județul Sălaj pentru Autostrada Transilvania. E vorba despre imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică “Secțiunea 3B Mihăiești – Suplacu de Barcău din cadrul obiectivului de interes național Autostrada Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea” aflate pe raza localităților Meseșenii de Jos, Crasna, Boghiș, Nușfalău, Ip și Marca. Suma alocată în vederea exproprierilor este de 6.940.000 lei pentru un număr de 3.529 de imobile, cu o suprafață totală de 3.634.835 metri pătrați.Proprietarii ce vor fi despăgubiți vor primi, în medie, 1,90 de lei pentru un metru pătrat de teren ce va intra în proprietatea statului. Banii vor veni de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în baza Legii bugetului de stat pe anul 2021. „Antreprenorul a depus deja proiectul pentru autorizarea lucrărilor, iar în următoarele săptămâni vom emite autorizația de construire și vor începe lucrările. Și pe alte sectoare ale acestei autostrăzi, dintre Cluj și Oradea, sunt vești bune. Spre exemplu, pe Nădășelu-Mihăiești, în capătul dinspre Cluj, unde se lucrează intens, din această primăvară.Celelalte sectoare sunt fie cu contracte semnate, aproape de debutul lucrărilor, fie în licitație. Mult prea mulți ani Autostrada Transilvania s-a construit doar pe hârtie. Acum o transformăm în realitate. Sunt bucuros să aduc această veste bună pentru toți sălăjenii, pentru toți românii, în condițiile în care, pas cu pas, reușim să depășim toate obstacolele care s-au aflat în calea realizării lucrărilor la Autostrada Transilvania – acesta fiind unul dintre dezideratele mandatului meu la conducerea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor”, a spus ministrul Transporturilor.

 

 

6 Thoughts to “Autostrada Transilvania: sub 2 lei pentru un metru pătrat de teren expropriat”

 1. Indignatul

  Preț „rezonabil” nu-i așa? Pentru 1mp 2 lei, pentru un ar 200 de lei, pentru un hectar (10.000 de mp) 20. 000 de lei, adică o pensie pe o lună primită de un „special”. (De exemplu un judecător.) Vorba lui Caragiale: „CURAT MURDAR”. Iar dacă te uiți la prețurile de terenuri în satele cele mai izolate/îndepărtate, ele sunt ceva mai mari. Dacă vezi în orașe, acolo prețuri semnificativ mai mari. Deci statul face și statul îți ia terenul pe un mizilic.
  Dacă un judecător se pensionează la 57 de ani și mai trăiește încă 25 de ani (de ce nu 30), atunci până la sfűrșitul vieții va primi echivalentul a 25×12=300 de hectare de pământ la acest preț. Cum s-ar zice, staul în face pe judecător moșier, dar de la amărât ia cu nemiluita. Sau altfel spus: „PENTRU UNII MUMĂ PENRTU ALȚII CIUMĂ” (și ciudă).

  1. Anonim

   Ia exemplu. Te opreste cineva sa te faci judecator?

 2. […] ”Antreprenorul a depus deja proiectul pentru autorizarea lucrărilor, iar în următoarele săptămâni vom emite autorizația de construire și vor începe lucrările. Și pe alte sectoare ale acestei autostrăzi, dintre Cluj și Oradea, sunt vești bune. Spre exemplu, pe Nădășelu-Mihăiești, în capătul dinspre Cluj, unde se lucrează intens, din această primăvară.Celelalte sectoare sunt fie cu contracte semnate, aproape de debutul lucrărilor, fie în licitație. Mult prea mulți ani Autostrada Transilvania s-a construit doar pe hârtie. Acum o transformăm în realitate. Sunt bucuros să aduc această veste bună pentru toți sălăjenii, pentru toți românii, în condițiile în care, pas cu pas, reușim să depășim toate obstacolele care s-au aflat în calea realizării lucrărilor la Autostrada Transilvania – acesta fiind unul dintre dezideratele mandatului meu la conducerea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor”, a spus ministrul Transporturilor, conform magazinsalajean.ro. […]

 3. Si totusi

  Ce le-au mai dat peste nas speculantilor de prin primarii si consilii judetene, care au cumparat in draci terenuri pe ruta autostrazii imediat ce au pus mana pe documentatia proiectului…

  1. Anonim

   Ia incearca matale sa-l vinzi mai scump altcuiva.Dupa ce-i gasi un client atunci sa faci afirmatii ca si aia din comment.

Leave a Comment