Autostrada Transilvania: licitație reluată pentru tronsonul Nușfalău – Suplacu de Barcău

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a deblocat licitaţia pentru construcţia tronsonului de 13,55 kilometri din Autostrada Transilvania, cuprins între Nuşfalău şi Suplacu de Barcău. Procedura, lansată încă din martie anul trecut, fusese suspendată mai multe luni, pentru clarificări.
CNAIR a lansat în 20 martie 2019 licitaţia pentru construcţia tronsonului Nuşfalău – Suplacu de Barcău din A3. Ofertele pentru contractul estimat la 395,72 milioane de lei urmau să fie depuse până pe 21 mai 2019. Pentru că au fost solicitări de clarificări, licitaţia a fost suspendată mai multe luni. Noul termen pentru depunerea ofertelor este 9 martie 2020. Nimeni nu a dat, însă, asigurări că acest termen va fi respectat. Finanţarea pentru construcţia acestui tronson din Autostrada Braşov – Cluj – Borş (Transilvania) ar urma să fie asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), potrivit informaţiilor din platforma de achiziţii publice SICAP.
De asemenea, luna aceasta ar urma să fie deblocate şi celelalte licitaţii privind construcţia de tronsoane din Autostrada Transilvania, care sunt suspendate de mai multe luni, potrivit unor răspunsuri ale conducerii CNAIR, publicate pe forumul Asociaţiei Pro Infrastructură.

Alte articole

4 Thoughts to “Autostrada Transilvania: licitație reluată pentru tronsonul Nușfalău – Suplacu de Barcău”

 1. Anonim

  Parafrazîndu-l pe Delavrancea: autostrada nu-i a mea și nu-i a voastră, ci a urmașilor voștri și a urmașilor urmașilor voștri, în veacul vecilor!

 2. Anonim

  Daca treaba mere tat ase, nu a fi nici macar a urmasilor, adica na fi nimica! Urmeaza licitatii, contestatii, judecati, dupa care expira iara studiu de fezabilitate etc.

 3. Anonim

  „Stati linistiti la locurile voastre ” licitatia va fi re-re-reluata , de noi si urmasii urmasilor nostri !!!

 4. Anonim

  Au cerut clarificari, cine cistiga trebuie sa si munceasca? 14 km ii putem face in 15 ani?O fi vreo noua forma de blocare la construit autostrazi

Leave a Comment