Apa, mai scumpă de luna viitoare

Sălăjenii vor plăti mai mult de la 1 iulie pentru serviciile de apă și canalizare. Compania de Apă Someș, firma care asigură alimentarea cu apă în județele Sălaj, Cluj și Mureș, a decis să crească tarifele pentru canalizare, respectiv pentru apă potabilă. Începând de luna viitoare, prețul pentru apa potabilă va crește de la 3,65 de lei mc la 3,85 de lei mc (puțin peste cinci la sută), iar în tariful pentru canalizare-epurare va crește de la 3.87 lei mc, la 4,09 lei mc (peste șase la sută). Potrivit reprezentanțilorcompaniei,  creșterea tarifului este determinată de respectarea planului anual de evoluție a tarifelor la apă și canalizare, strategie tarifară, în perioada 2017-2023, conform unei hotărâri a Asociației Regionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Bazinul Hidrografic Someș Tisa, dar și pentru a îndeplini condițiile din contractul de finanțare aferent Programului POIM Cluj-Sălaj încheiat între Ministerului Fondurilor Europene și Compania de Apă Someș S. A. Pentru modernizarea și extinderea infrastructurii de apă și canalizare-epurare, compania a atras o a cincea finanțare în valoare totală de peste 350 de milioane de euro, lucrările în cadrul acestui proiect derulându-se în perioada 2020-2023. Noile tarife, care vor intra în vigoare de la 1 iulie, au fost aprobate de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice și se vor aplica pe întreaga arie regională în toate cele trei județe.

12 Thoughts to “Apa, mai scumpă de luna viitoare”

 1. Anonim

  APA LA ZALAU ORICUM ERA SCUMPA SI DE SCLABA CALITATE DAR VISEAZA LA DUBLARI DE SALARII SI MAHARII DE LA COMPANIA DE APA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Anonim

  Să-și cumpere medicamente de ei

 3. L. Opris

  Sa va fie rusine, nu va ajung banii de premii si salarii de nababi?!!! Unde este realizarea proectului de Gilau spre aductiuni de apa in Salaj. Comunicati ce personal executant de lucrari aveti, raportati la personalul TESA si pe urma analizati daca se justifica marirea de tarife de canalizare, La Zalau sunt blocuri unde va refuleaza canalizarea stradala in subsoluri ori in apartamente, cu toate clapetele puse de proprietari, lucrari de canalizare platite la firma din Ungaria cu cativa ani in urma (cam 1o ani ), fara sa fie verificate, Nu mai stiti pe unde trebuie sa spargeti pentru a gasi defectiunile ! S-a pensionat Nedisan si va uitati la stele in loc sa va pregatiti un inlocuitor, nu aveti plansele cu sistematizarile anilor precedenti ! Sa le fie rusine consilierilor locali daca aproba modificarea de pret !!!

  1. Anonim

   L.Opris -intreaba-l pe Tibi de ce s-a ajuns la falimentul Publiservului ?iar Compania de Apa are actionariatul S.A. la Cluj ,deci consilierii nostrii nu au ce sa aprobe.Aprobarea vine de la CJ Cluj,asta este.

 4. Anonim

  Mai dati afara afara din PNL-isti,ca a devenit cimitir de elefanti(pnl-isti)!

 5. Anonim

  Economie de piata in stil PNL:Umflam schema cu personal de la PNL(conducatori,membri,simpatizanti,cotizanti).Cand nu ne mai ajung banii de salarii,marim pretul apei,ca oricum n-au ce face prostii de salajeni,ca nu exista concurenta.
  -Intrebare de baraj:Cine va scoate Compania din ghiarele galbene ale PNL?

 6. Anonim

  Sa vii in plina pandemie si sa anunti ca maresti pretul apei,este o imbecilitate mai rar intalnita,chiar si in viata publica din RO.

 7. Anonim

  Stimati PNL-isti!
  Inca 1-2 actiuni de genul acesta si la alegerile locale din toamna aveti asigurat locul 3-4 pe judet.

 8. Anonim

  In plina pandemie cei de la Companie trimiteau tot cate 2 cititori de contoare, in loc sa gaseasca alte modalitati de transmitere a citirilor.Banuiesc,ca unul cunoaste numerele pare,celalalt cele impare.Gurile relé spun ca cititorii de contoare au si un sef. HALAL ORGANIZARE!

 9. Anonim

  Masinile de servici trebuie platite . De ce nu le inscriptioneaza sa vada lunea pe unde circula toti smecherii de la igo. Intr o tara civilizata toate masinile statului sunt inscrptionate ca dovada ca nu se fura … la noi

 10. Isus„

  „apă potabilă” – în Sălaj nu prea înțeleg acest termen, legat de companie de apă și canalizare. 🙂

 11. Artezianul

  In Salaj este cea mai scumpa apa canalizata din tara si chiar UE ,prin comparatii concrete pe tarife ,apa potabila fiind macar cu putin peste aceste tarife .Se invoca investitiile pe extindere….deci de cand sunt cetatenii consumatori ,investitori si actionari la compania de apa ?Cata impertinenta facuta cu largul concurs al alesilor locali ce aproba aceste tarife pentru care ca o turma imbecila trebuie sa ne infestam pentru a-i alege din nou,,,Pe acesti politruci ambidextri (psd,pnl,etc….).la jefuit cetatenii de rand .,Alegeti din nou cu masca la ochi ca de obicei !!!

Leave a Comment