Anul trecut, peste 34.000 de turişti au vizitat Sălajul

Numărul de turişti care s-au cazat în hotelurile şi pensiunile sălăjene a crescut anul trecut cu 17,6 procente faţă de anul precedent, în timp ce înoptările au ajuns la peste 90.000 de turişti, înregistrând o creştere de 5 la sută.
Potrivit unui comunicat de presă remis de Direcţia Judeţeană de Statistică, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică anul trecut au însumat 34.110 de turişti (90,3 la sută români şi 9,7 la sută străini), în creştere cu 17,6 procente faţă de cele înregistrate în perioada corespunzătoare din anul precedent. Sosirile în hoteluri deţin o pondere de 45,8 la sută din totalul sosirilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare.
Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică au fost de 90.245 de turişti, în creştere cu 5,0 la sută faţă de cele înregistrate în perioada corespunzătoare din anul precedent. Înnoptările în hoteluri deţin o pondere de 56,5 la sută din numărul total al înnoptărilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare.
O scădere a fost înregistrată la indicele de utilizare netă a locurilor de cazare, de 17,3 la sută pe total structuri de cazare turistică, mai mic cu 2 puncte procentuale faţă de aceeaşi perioadă din anul precedent. Indici mai mari de utilizare a locurilor de cazare au fost spaţiile de cazare din bungalouri (32,1 la sută), hoteluri (24,1 la sută), campinguri (19,4 la sută), vile turistice (18,7 la sută), pensiuni agroturistice (17,9 la sută).
În luna decembrie 2012, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au scăzut pe total judeţ cu 21,6 procente, iar înnoptările cu puţin peste 19 la sută.
Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în luna decembrie 2012 au însumat 2.027 de turişti, în scădere cu 21,6 la sută faţă de cele înregistrate în luna corespunzătoare din anul precedent. Sosirile în hoteluri deţin, în luna decembrie 2012, o pondere de 48,5% din totalul sosirilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare.
Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică în luna analizată au însumat 5.409 turişti, în scădere cu 19,1 la sută faţă de cele înregistrate în luna corespunzătoare din anul precedent. Înnoptările în hoteluri deţin în luna decembrie, anul trecut, o pondere de 58,1 procente din numărul total de înnoptări în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare.

Alte articole

One Thought to “Anul trecut, peste 34.000 de turişti au vizitat Sălajul”

  1. Parere.

    Marea majoritate nu au fost turisti ci alte categorii care numai prin prezenta in locurile de cazare au devenit turisti.

Leave a Comment