Angajatorii sălăjeni, încurajaţi să încadreze ucenici

Agenţii economici care încadrează în muncă ucenici pot primi, la cerere, de la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Sălaj, un sprijin financiar de 2.250 de lei/lună, pentru toată perioada derulării contractului de ucenicie, pentru fiecare persoană angajată astfel.

Banii sunt alocaţi din fondurile europene structurale, angajatorul fiind obligat să încheie contractul pe minim un an şi maxim trei, în funcție de nivelul de calificare pe care îl urmează ucenicul. Evaluarea și certificarea formării profesionale prin ucenicie la locul de muncă se realizează în conformitate cu prevederile legale în vigoare privind formarea profesională a adulților. „Formarea profesională prin ucenicie la locul de muncă oferă persoanelor cu vârsta de peste 16 ani, posibilitatea de a obține o calificare în sistemul de formare profesională a adulților, care să permită ocuparea unui loc de muncă și continuarea învățării iar angajatorilor să își asigure forța de muncă calificată, de calitate, în funcție de propriile cerințe”, se arată într-un comunicat al AJOFM Sălaj.

Potrivit sursei citate, statutul de ucenic conferă persoanei toate drepturile și obligațiile prevăzute de legislația muncii și beneficiază de dispozițiile legale aplicabile celorlalți salariați, în măsura în care acestea nu sunt contrare statutului de ucenic.
Angajatorii interesați de organizarea uceniciei la locul de muncă, pot obţine informaţii suplimentare la sediul AJOFM Sălaj. Până în prezent, instituţia nu a primit nicio solicitare pentru acordarea acestui sprijin financiar.

Leave a Comment