Alegerea decorului floral pentru o nuntă organizată la cort

Pentru ca o nuntă să fie declarată reușită este nevoie de o atenție deosebită acordată chiar și celor mai mici detalii, iar decorul floral este, de departe, cel mai important element pentru crearea atmosferei dorite și pentru respectarea tematicii alese. De aceea, alegerea decorului floral de nunta este un proces complex, care presupune timp și răbdare deoarece trebuie să luați în considerare anumite aspecte pentru a vă asigura că totul va ieși așa cum vă doriți și anume, perfect.

Florile folosite pe post de decor au scopul de a crea acea atmosferă boemă de basm, astfel încât invitații, odată ce pășesc în locație, să simtă într-adevăr că fac parte din povestea voastră de dragoste. De asemenea, decorarea locației cu flori ajută la schimbarea dinamicii deoarece vor apărea culori și mirosuri îmbietoare care vor încânta privirea și simțurile.

Dacă organizați o nuntă în aer liber, cu atât mai mult veți simți nevoia unor decoruri florale care să sprijine amenajarea cortului de nunta inchiriat, dar si sa completeze ideea de conexiune cu natura.

Indiferent că vă gândiți la decorațiuni din flori naturale sau artificiale, ambele prezintă avantajele și dezavantajele lor, însă o firmă specializată în alegerea decorului floral pentru cel mai important eveniment din viața dumneavoastră se va asigura că florile vor arăta impecabil. Există o multitudine de opțiuni prin care puteți integra ornamente florale, motiv pentru care, organizatorii de evenimente vă vor deveni cei mai buni sfătuitori.

Tipuri de decorațiuni florale pentru nuntă

Florile pot fi folosite pentru a decora atât locația, cât și pe post de accesorii pentru ținuta mirelui, a domnișoarelor sau a cavalerilor de onoare. Decorul floral se poate crea sub diferite forme pentru a se potrivi tematicii, dar este important să nu exagerați.

Iată câteva opțiuni prin care puteți insera decoruri florale în cadrul nunții dumneavoastre:

Buchete

Buchetul miresei este cel mai important element în care integrăm florile favorite, parfumate și în culori care să se potrivească rochiei alese. De asemenea, domnișoarele de onoare pot purta și ele un buchet mai mic care să fie în aceeași tematică, în semn de recunoștință pentru prezența și prietenia lor, fapt ce se va vedea foarte bine și în poze.

Flori și accesorii

Mirele poate purta la piept o floare pe post de accesoriu, ideal fiind ca aceasta să se potrivească buchetului ales de mireasă. O astfel de atenție la detalii nu va fi trecută cu vederea, iar pozele de nuntă vor ieși superb. Cavalerii de onoare pot purta și ei flori în piept pentru a crea armonie, iar în acest fel se vor diferenția mai ușor față de ceilalți invitați, recunoscându-le astfel rolul în cadrul nunții.

Decor floral pentru mese

Mesele pot fi ornate cu buchete ori ghirlande decorative, însă și scaunele pot avea un detaliu floral atașat. În astfel de cazuri este nevoie de o atenție deosebită și de colaborarea cu o persoană specializată în aranjamente florale pentru a vă asigura că nu exagerați cu decorațiunile.

Decor floral pentru locație

Nu în ultimul rând, locația poate fi decorată cu flori pentru a crea atmosferă, pentru a induce starea de prospețime și bineînțeles, pentru a forma cadrul idilic pentru fotografii. Invitații pot fi întâmpinați de o ghirlandă de flori, iar un photo corner cu tematică florală este alegerea perfectă pentru amintiri de neuitat.

Cum alegem decorul floral pentru nuntă?

Acum că am aflat în câte moduri ne putem folosi de decorul floral, urmează să punctăm factorii de care trebuie să ținem cont pentru a face alegerea potrivită:

Apelăm la profesioniști

Fiecare își dorește să își lase propria amprentă în organizarea nunții, dar de cele mai multe ori sunt pur și simplu prea multe detalii de pus la punct încât nu vă puteți descurca singuri. Pentru reușita evenimentului, dar și pentru relaxarea dumneavoastră, este recomandat să apelați la profesioniștii din domeniu care vă pot ajuta cu alegerea decorului floral ideal pentru nuntă.

Respectăm tematica și sezonul

În jurul tematicii alese pentru nuntă se va învârti totul, așa că este imperios necesar ca și decorul floral să fie asemenea. Trebuie să vă asigurați că florile dumneavoastră preferate sunt disponibile în perioada în care va avea loc nunta, în caz contrar, utilizați flori artificiale, ori vă regândiți opțiunile.

Transport și amenajare

Odată alese decorurile florale, va trebui să vă asigurați că aveți cel puțin o persoană dedicată pregătirii locației înainte de ziua cea mare. Apelând la profesioniști veți avea garanția că transportarea și aranjarea decorațiunilor florale va fi efectuată de persoane calificate în domeniu, motiv pentru care veți putea respira în sfârșit ușurați.

Cu răbdare, atenție și sfaturile organizatorilor de evenimente, alegerea decorurilor florale pentru nuntă va deveni mai ușoară. Deși este un proces amplu, care presupune bifarea mai multor etape, la final veți fi încântați de rezultate. În încheiere, vă recomandăm următoarele 5 sfaturi de luat în seamă:

5 Sfaturi de luat în calcul înainte de alegerea decorului floral de nuntă

  • Less is more, așa că nu exagerați cu decorațiunile florale;
  • Nu lăsați alegerea decorului floral pe ultima sută de metri;
  • Luați în considerare imaginea de ansamblu și verificați dacă sala și decorul se potrivesc;
  • Nu vă lăsați speriați de prețuri și solicitați oferte de la diverși organizatori de evenimente;
  • Apelați la specialiștii din domeniu pentru a vă asigura că veți avea parte de servicii de calitate.

Alte articole

Leave a Comment