Al treilea bloc din Zalău scutit de impozit pentru şapte ani

Zălăuanii care locuiesc în blocul MV6, de pe bulevardul Mihai Viteazul, nr. 75, vor fi scutiţi de la plata a 22.300 de lei, sumă ce reprezintă impozitul pe clădire aferent următorilor şapte ani. Decizia aparţine consilierilor municipali şi vine după ce locatarii şi-au reabilitat termic, şi pe cheltuială proprie, blocul.
Pentru a se bucura de această facilitate fiscală, de care au dreptul începând cu prima zi a anului viitor, zălăuanii din MV6 trebuie să nu figureze, la 31 decembrie 2013, cu datorii faţă de bugetul local. Dacă pe parcursul derulării facilităţii, contribuabilii înregistrează restanţe la finalul unui an, ei riscă să nu mai primească scutirea de plată.
Potrivit proiectului de hotărâre, locatarii au plătit 150.000 de lei pentru izolarea termică a imobilului
Imobilul de pe bulevardul Mihai Viteazul este cel de-al treilea din Zalău pentru care municipalitatea acordă scutiri la plata impozitului. În luna ianuarie a anului trecut, locatarii din blocul A17 de pe strada Kiss Karoly din Zalău au beneficiat, în urma realizătii lucrărilor de reabilitare termică, de aceleaşi facilităţi fiscale. Aceeaşi facilitate a fpst acordată şi celor din B5, de pe strada Sfânta Vineri.
Potrivit legislaţiei în vigoare, pentru a fi scutiţi de la plata acestei dări pentru imobilele deţinute, locatarii trebuie să execute o serie de lucrări, printre care izolarea termică a faţadei, înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie termoizolantă, închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă, izolarea termică a planşeului peste subsol.
Facilitatea se acordă doar proprietarilor de apartamente din blocurile de locuinţe care au executat lucrările de intervenţie pe cheltuială proprie şi care sunt construite după proiecte elaborate în perioada 1950-1990. Scutirea este permisă doar dacă reabilitarea termică a fost executată în baza unei autorizaţii de construire, dacă există un proces verbal de recepţie a lucrărilor şi un certificat de audit energetic prin care se confirmă realizarea recomandărilor propuse în auditul energetic.
Potrivit oficialilor Primăriei Zalău, condiţia tehnică principală pentru a beneficia de aceste scutiri este ca, în urma reabilitării, consumul de energie termică pentru încălzire să fie mai mic de 100 de kWh/metru pătrat pe an.

Alte articole

2 Thoughts to “Al treilea bloc din Zalău scutit de impozit pentru şapte ani”

  1. Anonim

    cine face casa de ce plateste impozit ala no primit la ban marunt apartament

  2. Anonim

    Noi astia care ne-am construit case tre sa platim impozite si taxe, nu ne da nimeni nimic. …tu-va muma-n c.r de guvernanti. Noi suntem fraierii vostrii.

Leave a Comment