Ajutor de 35.000 de lei pentru familiile cu cel puțin trei copii. Pentru ce ar putea fi acordată această sumă

O propunere legislativă adusă în Senat de un grup de parlamentari UDMR vizează acordarea unui ajutor de până la 35.000 de lei familiilor care au cel puțin trei copii, pentru a cumpără o mașină nouă cu cel puțin șapte locuri.

Potrivit propunerii, înregistrate pentru dezbatere la Senat, finanțarea nerambursabilă ar urma să se acorde din iulie 2020, în limita fondurilor prevăzute în acest sens de la bugetul de stat. Semnatarii inițiativei spun că trebuie adoptate măsuri în vederea stimulării natalității pentru stoparea crizei demografice din România, dar și a stimulării achiziționării autovehiculelor noi, puțin poluante, cu cel puțin șapte locuri – acesta fiind rolul programului „Un autoturism pentru fiecare familie”. Potrivit motivației propunerii, această sumă reprezintă aproximativ 25-30 la sută din prețul de cumpărare al unui astfel de model. Banii ar urma să se acorde pentru achiziția unui autovehicul nou, cu cel puțin șapte locuri și clasă de poluare Euro 5 sau Euro 6. „Luând în considerare că prețul unui astfel de autovehicul este unul destul de ridicat, finanțarea acordată de maxim. 35.000 lei de către stat vine în ajutorul a numeroase familii, creând astfel nu doar confort ci și accesibilitate”, se mai arată în expunerea de motive. Cu toate acestea, cel mai ieftin autovehicul nou cu șapte locuri disponibil pe piața din România costă aproximativ 14.000 de euro (TVA inclusă), deci ajutorul ar acoperi jumătate din prețul de vânzare. Pentru a obține finanțarea, beneficiarul ar trebui să fie cetățean român, cu domiciliul în România, care la data solicitării ajutorului are în întreținere/îngrijire 3 sau mai mulți copii. Mașina cumpărată trebuie să fie achiziționată de la persoane juridice care au ca obiect de activitate vânzarea autovehiculelor. Totodată, beneficiarul nu trebuie să înregistreze obligații de plată restante la buget și să nu aibă datorii la plata creditelor la bănci.

One Thought to “Ajutor de 35.000 de lei pentru familiile cu cel puțin trei copii. Pentru ce ar putea fi acordată această sumă”

  1. I.C.

    Stimate dle Florin Negoiță, vă rog să acceptați scuze pentru intervenția neadecvată de zilele trecute! După ce am comis-o, m-am gîndit și eu la programele care ne joacă feste cu spam-ul (asemenea celor de email), mai ales că era în week-end, dar nu mai aveam cum să dau înapoi. Mulțumesc de răspuns și de apreciere!
    Am revenit pe pagina „M.S.”, iată, după cîteva zile, și constat calitatea dumneavoastră nedezmințită. Cred că am răbufnit pe fondul nemulțumirii mele față de degradarea accelerată a scrisului și subiectelor în presă, inclusiv în cea numită „quality”. Flăcăi și fătuțe care scriu în marile cotidiene (nu doar în limba ne-română și agramat în „G.S.”) și au probleme grave cu pluralul, cu virgulele, cu acordul în propoziție – greșeli pe care nu puteau să le facă colegii mei corigenți acum 50 de ani. De subiecte să nu mai vorbim, cîte trei-patru „harticole” despre bătăi cu săbiile, maneliști, prostituate și alte „VIP”-uri – de exemplu, un ziar care pretinde că scrie „adevărul” și este infestat cu asemenea produse imunde, abia-abia mai găsești un interviu cu o personalitate valoroasă sau un articol tematic/de atitudine. Așa încît dumneavoastră rămîneți o rara avis, situat la polul opus, ceea ce vă face cinste. Reclamă, ne-reclamă, eu citesc doar „Dilema”, „Digi24” și „Magazin Sălăjean”.

Leave a Comment