A fost votat bugetul municipiului

În urma ședinței ordinare de Consiliu Local care a avut loc la Primăria Zalău, în data de 8 februarie, a fost votat bugetul municipiului Zalău pentru acest an. Tensiunea a plutit în aer, orgoliile au fost mari, astfel că echipa de consilieri PNL s-a abținut de la vot. În comunicatul trimis pe paginile de socializare, după încheierea ședinței în care s-a votat bugetul, Ionel Ciunt a ținut să menționeze că este profund dezamăgit că nu a avut susținerea PNL-iștilor, precizând că aceștia au încercat să blocheze investițiile care urmează să fie făcute în municipiu, în condițiile în care 85% din costul acestora vor fi realizate cu fonduri europene. Totodată, primarul a ținut să puncteze și faptul că taxele și impozitele locale au fost majorate doar cu rata inflației, așa cum obligă legea fiscală.

Revenind la buget, la secțiunea destinată cheltuielilor de funcționare cifra alocată este de 180.608 mii lei, respectiv 38 milioane euro. În acest capitol intră următoarele cheltuieli cu personalul primăriei și a instituțiilor din subordine (Poliția Locală, Evidența Populației, Creșă, Direcția de Asistență Socială, Club Sportiv, Cinema Scala, Baze sportive, Casa Municipală de Cultură, Asistenții personali și indemnizațiile persoanelor cu handicap). De asemenea, tot aici sunt cuprinse și tichetele de creșă și grădiniță, cheltuielile materiale de la unitățile de învățământ, gratuitățile de transport pentru elevi și pensionari, rechizitele și cheltuielile pentru cabinetele medicale școlare.

La capitolul dezvoltare, bugetul alocat acestei secțiuni este de 208.699 mii lei, respectiv 41,7 milioane euro. Investițiile pe care administrația locală dorește să le facă în acest an sunt în valoare de 178.707 mii lei sau 35,7 milioane euro. Din această sumă, doar 6 milioane de euro vor fi alocate din bugetul local pentru modernizarea orașului, restul banilor provenind din surse atrase, mai exact cu bani europeni. 

3 Thoughts to “A fost votat bugetul municipiului”

  1. […] În urma ședinței ordinare de Consiliu Local care a avut loc la Primăria Zalău, în data de 8 februarie, a fost votat bugetul municipiului Zalău pentru acest an. Tensiunea a plutit în aer, orgoliile au fost mari, astfel că echipa de consilieri PNL s-a abținut de la vot. În comunicatul trimis pe paginile de socializare, după încheierea ședinței în care s-a votat bugetul, Ionel Ciunt a ținut să menționeze că este profund dezamăgit că nu a avut susținerea PNL-iștilor, precizând că aceștia au încercat să blocheze investițiile care urmează să… Citeste mai mult […]

  2. Anonim

    Dar mai exista diferenta intre PNL si PSD ?

Leave a Comment