A fost semnat contractul pentru tronsonul de autostradă Nuşfalău – Suplacu de Barcău

Contractul pentru proiectarea şi execuţia tronsonului de autostradă Nuşfalău – Suplacu de Barcău, în lungime de 13,5 kilometri, a fost semnat sâmbătă, la Marca, la eveniment participând ministrul Transporturilor și Infrastructurii Rutiere – Lucian Bode, alături de reprezentanti ai autoritatilor locale, ai CNAIR, ai constructorului si invitați speciali, precum primarul Municipiului Oradea, Ilie Bolojan. Lucian Bode a subliniat faptul că semnarea acestui contract este un eveniment important pentru dezvoltarea infrastucturii din Sălaj şi din regiunea de nord-vest a României. Nurettin Akdeniz, director general al companiei Nurol Insaat, câștigătorul licitației pentru construcția tronsonului de autostradă, a precizat că firma pe care o reprezintă este lider în domeniul construcţiilor în Turcia, cu o activitate de peste 50 de ani şi proiecte de peste 30 de miliarde de dolari în întreaga lume.

Durata contractului este de 24 luni, din care: 6 luni perioada de proiectare și 18 luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor este de 120 de luni.

În cadrul contractului, vor fi realizate următoarele structuri majore:

  • Nod rutier Nușfalău km 67+500 (intersecție cu DN1H)
  • 7 Pasaje peste autostradă
  • 6 Poduri peste autostradă
  • Parcare de scurtă durată la km 69+150
  • Punct de sprijin pentru întreținere km 69+240
  • Bretea de întoarcere
  • Varianta de circulație pe DN1H
  • Restabiliri legături rutiere

M. S.

 

4 Thoughts to “A fost semnat contractul pentru tronsonul de autostradă Nuşfalău – Suplacu de Barcău”

 1. Anonim

  Tot circuland pe linie continua a ajuns Bode la Marca?

 2. Anonim

  Stati linistiti , s-au mai semnat de multe ori contracte pentru tronsoanele din autostrada Transilvania , dar la realizari a fost UN MARE NIMIC, asa cum va fi si acum . Reveniti doar cand se va da in folosinta daca nu intreg tronsonul , macar 100 cm din el !! „Succesuri ” !!

 3. Ionel

  Nu fi chiar asa de pesimist, anonimule cu gramatica la degetul mic! Succese!

 4. #Rezist

  Da de ce sa o lege .O sa fie și asta o autostradă muzeu.

Leave a Comment