Zălăuanii sunt aşteptaţi la “Usturoi”

Filmul românesc “Usturoi” se bucură de un succes mai mare decât „americanul” “The Revenant

Comedia de lung metraj ”Usturoi”, filmul independent produs în Transilvania, a depăşit încasările obţinute de filmul momentului, “The Revenant”, la cinematograful clujean “Florin Piersic”, notează ziaruldecluj.ro

Totalul spectatorilor platitori se ridică la peste 2.600, ceea ce reprezintă un succes pe piaţa divertismentului cinematografic.

Filmul va putea fi vizionat şi la Zalău, la Centrul de Cultură şi Artă  al judeţului Sălaj în zilele de marţi 16, miercuri 17 şi joi 18 februarie, fiecare zi având câte două spectacole începând cu orele 15 şi 18. Costul unui billet este de 10 lei.

”Usturoi” (”cel mai neromânesc film romanesc” cum l-au descries criticii) este un film independent, produs exclusiv în Transilvania şi primul film românesc care s-a lansat simultan în cinema şi pe Internet, pentru românii din diaspora, în luna decembrie a anului 2015. ”Usturoi” a fost scris şi produs de bloggerul clujean Radu Bazavan (www.groparu.ro) şi regizat de sibianul Lucian Alexandrescu. Filmul descrie prietenia dintre doi copii (unul de etnie romă) şi călătoria acestora dintr-un sat din judeţul Sălaj către Cluj-Napoca, unde visează, cu inocenţa copilăriei, să-şi indeplinească visul de a deveni actori. Cu o categorie de audienţă de toate vârstele (audienţă generală) comedia Usturoi prezintă, pe lângă momentele şi imaginile inedite, pur ardeleneşti, aspectele relaţiilor interetnice din Transilvania.

Alte articole

Leave a Comment