Veşti foarte proaste! Anunţ crunt pentru „pirații” de filme on-line

Abonaţii RCS&RDS, UPC, Telekom, Digital Cable Systems (DCS) şi Akta Telekom nu vor mai putea accesa site-urile de filme piratate filmehd.net, filmeonline2013.biz şi thepiratebay.org.

Tribunalul a dispus blocarea permanentă prin metoda blocării la nivel DNS a accesului clienţilor pârâţilor pentru serviciile de acces la internet prin punct fix, la website-urile accesibile în prezent la locaţiile online indicate mai sus.

Piratarea şi utilizarea software-urilor piratate este ilegală. Licenţele software intră sub protecţia legii nr.8/1996 actualizată privind protecţia drepturilor de autor. Aceasta clasifică utilizarea oricărei aplicaţii sau conţinut digital, fără plata drepturilor de autor sau a costurilor de licenţă, ca fiind piraterie.

„Art.139 (6) În sensul prezentei legi, prin mărfuri-pirat se înţelege toate copiile, indiferent de suport, inclusiv copertele, realizate fără consimţământul titularului de drepturi sau al persoanei legal autorizate de acesta şi care sunt executate, direct ori indirect, total sau parţial, de pe un produs purtător de drepturi de autor ori de drepturi conexe sau de pe ambalajele ori copertele acestora.”

Cei care fac o astfel de infracţiune riscă o pedeapsă cu închisoarea de la şase luni la trei ani sau, în cel mai bun caz, o amendă usturătoare. Însă cum poliţia probabil nu-ţi va bate la uşă prea curând să verifice dacă ai descărcat filme şi jocuri în mod ilegal, o problemă mai presantă pentru utilizatorii obişnuiţi ţine de securitate.

Sentința poate atacată cu recurs în următoarele 30 de zile.

De încălcarea drepturilor de autor s-au plâns Twentieth Century Fox Film Corporation, Universal City Studios Productions LLP, Universal Cable Productions LLC, Warner Bros Entertainment INC, Paramount Pictures Corporation, Disney Enterprises, Columbia Pictures Industries şi Sony Pictures Television.

Reclamația a fost înregistrată pe 17 iulie 2017, iar o decizie din partea Secţia a-IV-a Civilă a venit în această săptămână: ”Constată că website-urile accesibile în prezent la următoarele locaţii online: – filmehd, accesibil în prezent la următoarea locaţie online: www.filmehd.net; -filmeonline2013, accesibil în prezent la următoarea locaţie online: www.filmeonline2013.biz; -thepiratebay, accesibil în prezent la următoarea locaţie online principală: www.thepiratebay.org; şi la următoarele locaţii online de tip proxy: http:/fbay. maik. rocks, htip://bayproxy. net, http://thepiratebayz. org, http://tpb.portalimg.com, https://fastpiratebay.co.uk, https://gameofbay.org, https://ikwilthepiratebay.org, https://oldbayproxy.eu, https://pirate.trade, https.V/piratebay.click, https.V/piratebay.red, https ://piratebayblocked.corn, https ://piratebaymirror.eu, https://piratebayproxy.be, https: //piratebayproxy.tf, https://piratebays.co, https://piratebays.co. uk, https://pirateproxy.cam, https://pirateproxy.dick, https://pirateproxy.sh, https://pirateproxy.tf, https://pirateproxy.wf https://pirateproxy.yt, https://thebay.tv, https://thehiddenbay.cc, https://thehiddenbay.fi, https://thehiddenbay.info, https://thehiddenbay.ws, https://thepiratebay.bypassed.st, https://thepiratebay.co.in, https://thepiratebay.rocks, https://thepiratebay.uk.net, https://thepiratebay.unblocker.cc, https://thepiratebay-proxy.com, https://tpbbay.eu, https://tpbmirror.us, https://tpbunblocked.org, https://ukpirate.dick, https://ukpirate.org, https://ukpirateproxy.xyz, https://unblockedbay. info, https ://urbanproxy. eu, încalcă drepturile de autor deţinute de reclamanţi; Dispune blocarea permanentă prin metoda blocării la nivel DNS a accesului clienţilor pârâţilor pentru serviciile de acces la internet prin punct fix, la website-urile accesibile în prezent la locaţiile online indicate mai sus”.

Alte articole

3 Thoughts to “Veşti foarte proaste! Anunţ crunt pentru „pirații” de filme on-line”

 1. Anonim

  Care vesti proaste, Vadane? Legat de thepiratebay. ,nu mai sunt pe acest domeniu de 6 luni,asa ca de obicei autoritatile romane ca si casele de productie sunt intr-o intarziere groaznica,si pana se termina procesul o sa mai schimbe 5 domenii.

 2. I.C.

  Precizare: și Nextgen Communication.
  Dom’le, titlul e prăpăstios. Nu sperie pe nimeni. Toată lumea știe multe alte site-uri de unde poate descărca filme, seriale, muzică etc. Ăștia cred că pot pune hamuri vîntului.
  Au o singură soluție radicală: Coreea de Nord – interzicerea internetului!

 3. Anonim

  Browserul Opera are vpn gratuit destul de stabil,sau se schimba serverul de dns pe googledns sau opendns.Siturile de filme au host din Bulgaria,Ucraina si Rusia.

Leave a Comment