Teatru la Zalău. ”Curajul mamei mele” – povestea singurului supravieţuitor al unei deportări din august 1944

Casa Municipală de Cultură Zalău va găzdui miercuri – 22 ianuarie, începând cu ora 19, spectacolul de teatru ”Curajul mamei mele”, al teatrului independent Nomad. Piesa de Georg Tabori, prezintă istoria  nedreaptă cu biografiile mici, nu însă şi Teatrul. El poate să le preia şi să le redimensioneze metaforic, conferindu-le anvergură istorică. Holocaustul ca ”poveste personală” este tema propusă de celebrul dramaturg. Povestea singurului supravieţuitor al unei deportări din august 1944, Budapesta: din 4.000 de persoane, doar o femeie reuşeşte să se întoarcă din braţele morţii, să iasă din fumul ce plutea greu deasupra Auschwitz-ului. ”Curajul mamei mele” cu: Matei Rotaru de la Teatrul Național Cluj și Diana Ioana-Licu de la Teatrul Clasic ”Ioan Slavici” – Arad, regia – Chris M. Nedeea, set design- Maria Chirilă, lumini – Jenel Moldovan și video – Radu Daniel. Durata spectacolului este de 75 de minute, iar prețul unui bilet este de 25 de lei. Pensionarii şi elevii beneficiază de un bilet gratis pentru fiecare bilet achiziţionat. Evenimentul cultural de la Zalău este o producţie Teatrul Nomad, în parteneriat cu Tarbut Sighet Foundation şi Mario Dance Atelier, coorganizatori fiind Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj şi Muzeul Memorial al Holocaustului din Şimleu Silvaniei.

One Thought to “Teatru la Zalău. ”Curajul mamei mele” – povestea singurului supravieţuitor al unei deportări din august 1944”

  1. Anonim

    În sfârșit teatru de calitate, nu ca și monoloagele vaginului și alte prostii de Darius prodan sau piese comuniste de Valer Simion cosma

Leave a Comment