Șeful Poliției Locale Zalău – victima escrocilor pe internet

Șeful Poliției Locale Zalău, Călin Horvat, a fost, miercuri dimineața, victima unei tentative de fraudă online, printr-un mail ce a fost trimis de pe adresa oficială a instituției către zeci de utilizatori și către presă. Astfel, printr-o scrisoare (redactată cu greșeli de ortografie flagrante, care oricum dădeau de bănuit) cei care au spart contul de mail al Poliției Locale și au folosit adresa oficială a instituției, cereau bani (2250 de lire) în numele șefului instituției, care ar fi fost victima unui furt în Ucraina.

Escrocii au redat în scrisoare împrejurările detaliate în care șeful poliției ar fi ajuns în această situație, solicitând destinatarului mailului această sumă de bani pentru achitarea taxelor hoteliere și achiziționarea unui nou bilet de avion. Evident, nicio persoană dintre cele care au primit acest mail (mailul ajungând și la redacția Magazin Sălăjean) nu a trimis bani, această poveste fiind oricum cusută cu ață albă încă din primele rânduri. Șeful Poliției Locale, Călin Horvat a spus că a fost sesizat în cursul dimineții de miercuri de mai multe persoane fiind anunțat de această escrocherie comisă după ce contul de email al instituției a fost spart.

„Nu voi face nicio plângere la Poliţie, dar vom depune eforturi pentru a securiza adresa de mail. Vom trimite mesaje către toţi colaboratorii noştri pentru a ne cere scuze pentru situaţia creată. Sper, totuşi, că nimeni nu s-a lăsat păcălit, mai ales că vorbim despre un mesaj cusut cu aţă albă, în care se vorbeşte despre o poşetă, se asociază lirele cu Kievul. În plus, este o sumă foarte şi nu cred că cineva ar trimite atâţia bani doar în baza unui mail”, a spus Călin Horvat pentru Magazin Sălăjean.

 

 

Alte articole

One Thought to “Șeful Poliției Locale Zalău – victima escrocilor pe internet”

  1. Anonim

    Verifică cineva dacă nu, totuși… Că în ultima vreme cam mulți polițiști… Întreb pentru un prieten, dacă tot ați publicat.

Leave a Comment