Sălăjenii iniţiază cel mai mare proiect destinat iubitorilor de sport – Complexul Polisportiv Zalău

Platforma online salajeniiconteaza.ro a iniţiat dezbaterea unui proiect de anvergură, un Complex Polisportiv în folosul tuturor iubitorilor de sport din Zalău şi din judeţul Sălaj. Terenul pe care urmează să fie construit complexul polisportiv a fost deja aprobat de consilierii locali iar cel mai important pas ce trebuie făcut pentru ca acest proiect să prindă viaţă îl consituie în acest moment obţinerea finanţării.

În descrierea proiectului, iniţiatorii – cetăţeni ai judeţului Sălaj – spun că, dacă beneficiile practicării sportului sunt demonstrate ştiinţific, dovada faptului că Sălajul are nevoie de dezvoltarea unei infrastructuri sportive este dată de nenumaratele performanţe sportive ale sălăjenilor. HC Zalău este triplă campioană naţională şi una dintre cele mai titrate echipe de handbal feminin din România. ACS Volei Municipal Zalău este de şase ori campioana naţională şi câştigătoare a Cupei României la volei masculin, înregistrând totodată şi multiple performanţe pe plan internaţional cum ar fi sferturi de finală în cadrul CEV CUP şi participarea în Champions League. Îniţiatorii proiectului nu uită nici de atleţi – Paula Todoran, calificată în premieră la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016 şi juniorul Cătălin Marian, ocupant al locului secund în cadrul Campionatului Balcanic de Cros.

Pe pagina proiectului de pe platforma liberală sălăjeniicontează.ro sunt puse la loc de cinste şi Artele marţiale, reprezentate cu cinste de sportivi precum Iulia Cliţan, desemnată cea mai buna sportivă a anului 2015 în ancheta realizată de Direcţia pentru Sport si Tineret Sălaj la categoria sporturi neolimpice şi cvadrupla campioana mondiala la karate, precum şi Călin Marincaş şi Dan – Lucian Chiş, coordonatori ai cluburilor de karate. “Proiectul presupune construirea unui complex polisportiv în reşedinţa judeţului Sălaj, care să poată acoperi o arie cât mai larga de sporturi astfel încât să poată fi puse bazele unei dezvoltări armonioase a locuitorilor municipiului şi, de ce nu, a unei rampe de lansare pentru înalta performanţă printre ramurile sportive nu foarte dezvoltate în zonă”, spun iniţiatorii. Acest proiect ar trebui să cuprindă un stadion multifuncţional în care să se desfăşoare atât antrenamentele cât şi competiţiile fotbalistice, dar şi pentru toate probele de atletism, karate, box, pentru toti cei care au ales sa practice sportul de performanță. Complexul va avea şi un bazin de înotconstruit la standarde olimpice dar si spaţii de cazare pentru sportive, vestiare, şi toate dptările necesare unui astfel de spaţiu, toate la standarde europene.

Pe lângă utilitatea evidentă a unui astfel de complex sportiv, trebuie avut în vedere – spun iniţiatorii – şi beneficiile economice pe care complexul le poate aduce Zalăului prin creşterea vizibilităţii pe plan naţional şi chiar intenaţional dacă acest spaţiu va reuşi să devină gazda unor competiţii de nivel înalt precum campionate naționale şi internaționale. Totodată, un astfel de complex sportiv ar avea un rol important în creşterea economică şi prin atragerea de alte investiţii, ocuparea forţei de muncă şi dezvoltarea turismului. Susţinător al acestui proiect este PNL Sălaj. Proiectul se află în prezent în faza dezbaterii publice pe platforma online  acolo unde fiecare doritor îşi poate aduce aportul prin propuneri, idei, completări astfel încât în momentul în care se va obţine şi finanţarea necesară, construcţia acestui proiect fără precedent în Sălaj, să poată demara. Complexul ar urma să fie amplasat pe un teren în suprafaţă de peste 195.000 metri pătraţi din zona Dumbrava Nord – municipiul Zalău.

3 Thoughts to “Sălăjenii iniţiază cel mai mare proiect destinat iubitorilor de sport – Complexul Polisportiv Zalău”

  1. MDNA

    Sper sa se poata realiza, avem nevoie mai ales de bazin dar si de un astfel de complex, sport avem, copii si tineri dar si varstnici care iubesc sportul sunt asa ca trebuie sa ne unim eforturile sa l facem posibil iar autoritatile, indiferent de culoarea politica, sa fie in consens si sa l faca posibil! Doamne – ajuta! Felicitari initiatorilor.

  2. nae ledra

    Vechia piata de animale,detine un izvor de apa puternic,unde se poate construi bazinul de inot ! De zeci de ani,apa acestui izvor curge,irosindu-se !

  3. suporter

    Bazin de inot urgenta maxima pentru Zalau . Apoi sa se dezvolte alte obiective , pe langa acesta ! Proiect electoral doar pt PNL ?

Leave a Comment