Recital de flaut la Centrul de cultură

Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj va găzdui în sala „Dialoguri europene” un recital de flaut susținut de Ruxandra Rus, acompaniată de pianista Despina Ilieva. Recitalul va avea loc joi, 5 iulie, la ora 18.30. Spectacolul face parte din  Turneul național „Romantic Fusion”. Flautista va interpreta piese de Franz Schubert, Antonín Leopold Dvořák și  César Franck.

Maria Ruxandra Rus s-a născut în 1993 în Cluj-Napoca.A început studiul flautului la vârsta de 11 ani, iar în anul 2012 a absolvit Liceul de Muzică “Sigismund Toduta” din Cluj-Napoca la clasa profesorului Vasile Gocan. Între anii 2012-2013 a studiat la Universitatea de Muzică din Bucuresti la clasa prof. univ. Vasile Gantolea. Din octombrie 2013 este studentă la Universitatea de Muzica și Artă Dramatica din Graz (Austria) la clasa prof. univ. Erwin Klambauer, Solo-flautist al Orchestrei Wiener Symphoniker din Viena, unde a absolvit anul acesta studiile de licență, continuând în prezent ca masterandă în anul I.

Printre realizarile importante se numară: apariția în recitaluri școlare și universitare, atât ca solist cât și ca parte a diferitelor formații camerale atât în țară cât și în straintate (Cluj-Napoca, Bucuresti, Oberschützen, Graz), premii I si II la concursuri și olimpiade naționale.

Alte articole

Leave a Comment