RECENZII CULINARE: Crocodilul de la Paris

De fapt, e mult mai simplu și foarte surprinzător. Paris e restaurantul din Zalău, str. Corneliu Coposu. Iar crocodilul e felul de mâncare absolut surprinzător gătit la specialitatea zilei.
Meritul e al lui chef Adi Szucs, care se ambiționează să treacă peste cultura cefei de porc la grătar și vrea să ne obișnuiască să degustăm și mâncăruri exotice.
Când zic crocodile, mă gândesc la poșete și pantofi. Și eventual la Crocodile Dundee. Știam că el, crododilul, mănâncă tot felul de animale, dar nu m-am gândit vreo clipă că ar putea sfârși într-o farfurie. De fapt, am aflat că din crocodil se mănâncă doar coada.
Am așteptat comanda cu multă curiozitate. Și cu nerăbdare – chiar ne era foame. Nu puteam să îmi imaginez ce gust poate avea. Când au sosit farfuriile, primul lucru pe care l-am remarcat au fost culorile. Alb – carnea, verde – lăptucile, portocaliu – morcovul, galben – o bucată de porumb. Garnisite cu un sos verde. Chelnerul care le-a adus ne-a explicat foarte profesionist că e un sos de alge, din cele care se folosesc la sushi.
Carnea de crocodil e albă, suculentă, și ceva mai tare ca și consistență. Are un gust unic și delicios – undeva între pui și pește. Combinația cu sosul de alge i-a intensificat savoarea. Alegerea lui Chef Adi a fost de a o servi cu un morcov la cuptor, lăsat întreg și cu o bucată de porumb fript. Așa cum ne-a spus, era păcat să pui lângă ceva atât de exotic ca și crocodilul o garnitură de cartofi sau orez. Iar ca totul să fie desăvârșit, farfuria a fost completată cu câteva frunze de lăptucă și niște felii de mango confiate, care au rotunjit cu dulceața lor aromele.
Și, repet: toate acestea la restaurantul Paris din Zalău. Un fel savuros și inedit, într-o prezentare de excepție – marca Chef Adi Szucs. Sigur, vă întrebați care este pretul? Ei bine, veți fi uimiți dacă veți afla că această delicatesă a costat 71 de lei. Mai mult decât rezonabil.
Carnea de crocodil nu e un meniu de fiecare zi. Dar trebuie să știți că periodic Chef Adi Szucs vă invită la Paris să vă uimească, oferindu-vă ceva deosebit . Asta pe lângă bunătățile cu care vă așteaptă zi de zi. Vă vom ține la curent cu următoarea surpriză!
De Gustibus
rec

Alte articole

One Thought to “RECENZII CULINARE: Crocodilul de la Paris”

  1. […] Un jurnalist a descris gustul pe care îl are carnea de crocodil, după ce a degustat un preparat gătit la un restaurant din Zalău. „Carnea de crocodil e albă, suculentă, și ceva mai tare ca și consistență. Are un gust unic și delicios – undeva între pui și pește. Combinația cu sosul de alge i-a intensificat savoarea”, a scris magazinsalajean.ro. […]

Leave a Comment