Paradă și defilare de Centenar, în orașele sălăjene

Activitățile dedicate Zilei Naționale a României și aniversării a 100 de ani de la Marea Unire din Decembrie 1918, cuprind, conform anunțului făcut marți de prefectul județului, Florin Florian, o serie de manifestări ce vor fi organizate în municipiu, dar și în Șimleu Silvaniei, Cehu Silvaniei și Jibou. Aceste activități vor fi organizate cu sprijinul Consiliului Județean Sălaj, Primăriei Municipiului Zalău, Primăriei Șimleu Silvaniei, Primăriei Jibou, Primăriei din Cehu Silvaniei. Parteneri în organizarea acestor manifestări dedicate Centenarului și Zilei Naționale a României sunt, de asemenea, Centrul de Cultură și Artă Sălaj, Biblioteca Județeană Sălaj, Asociația Sălaj Plus și structurile Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Afacerilor Interne.

Programul manifestărilor din Zalău cuprinde parada militară, ce va avea loc cu începere de la la ora 12.30, paradă ce va fi desfășurată pe bulevardul Mihai Viteazul pe traseul cuprins între magazinul Silvania și Perla. Din programul desfășurat în Zalău mai fac parte un ceremonial militar și religios și discursurile oficialităților.

Pe bulevardul municipiului Zalău va avea loc și o defilare, la care vor participa plutoane și tehnica militară, defilare la care vor participa plutoane din Armată, Jandarmerie, Poliție, SRI, Ambulanță, Crucea Rosie și plutoane de rezerviști.

De la ora 15, pe Platoul de marmură din centrul municipiului vor avea loc diverse activități dedicate Zilei Naționale și Centenarului Marii Uniri: ateliere creație pentru copii, un târg de produse tradiționale precum și un spectacol aniversar.

Tot în Zalău, înainte de parada militară, va avea loc, la ora 11, un vernisaj al expoziției de pictură ,,Poem Românesc ,, – Amalia Crișan, eveniment ce va fi găzduit de Centrul de Cultură și Artă Sălaj, iar la ora 12 va avea loc o depunere jerbe la bustul lui Iuliu Maniu din centrul municipiului Zalău. Autobuzul Centenar va fi prezent, sâmbătă, 1 Decembrie, pe parcursul întregii zile, în zona centrală a Zalăului.

Și în celelalte trei orașe ale județului vor fi organizate parade militare și programe ce vor include un ceremonial militar şi religios, discursuri ale oficialităţilor orășenești și defilări. La Jibou aceste evenimente vor avea loc vineri, 30 Noiembrie, de la ora 12,  în Cehu Silvaniei vineri, 30 noiembrie, de la ora 15, iar în Șimleu Silvaniei sâmbătă, 1 Decembrie, cu începere de la ora 9, toate manifestările fiind programate să aibă loc în centrul orașelor.

Alte articole

Leave a Comment