Micile majorete de la Clubul sportiv “Alegria” Zalău, calificate la Campionatul European din Serbia

Municipiul Baia Mare a găzduit, la sfârșitul săptămânii trecute, cea de-a XI-a ediție a Campionatului Național de Majorete, desfăşurat sub egida Asociației de Majorete din Romȃnia. Concursul a reunit 61 de echipe venite din toată țara, peste 900 de majorete au evoluat la secțiunile de concurs „Majorete tradiționale cu pom-poni” și „Majorete Hobby și Cheerleaders”. Județul Sălaj a fost reprezentat de echipe ale Clubului Sportiv „Alegria” Zalău, ale Palatului Copiilor Zalău şi o echipă provenind de la Casa Orăşenească de Cultură Jibou. Rezultatele obținute au fost următoarele:

Secțiunea Majorete Tradiționale cu pom-poni: Categoria de vȃrstă “Precadete”- (6-7 ani)- echipa Alegria Shiny Stars-locul I, Categoria de vȃrstă “Cadete”- (8-11 ani) -echipa Alegria- locul III, Echipa Alegria Pinky Star- locul V. Secțiunea Majorete Hobby: categoria de vȃrstă “Cadete”- echipa Blue Diamonds Jibou-locul II, echipa Alegria True Colors-locul I, categoria de vârstă “Junioare” (12-14 ani)-echipa Papsy Girls-locul I, echipa Xpress- locul II, ambele echipe de la Palatul Copiilor Zalău.

 Apărute cu mai mult de trei secole în urmă, majoretele au evoluat dintr-un element caracteristic fanfarelor militare într-un sport-spectacol inedit, care are din ce în ce mai multi practicanți și admiratori. Dacă la început majoretele erau văzute doar în fruntea unei manifestări ori a unei parade militare, astăzi există competiții de nivel național, intercontinental și mondial specifice fiecăruia dintre cele trei stiluri consacrate ale acestui sport: majorete tradiționale, cheerleading/cheerdance și twirling baton.

Dansul majoretelor trebuie privit ca un sport în sine, fapt care este certificat și de existența Asociației de Majorete din România (AMR), a Asociației Europene de Majorete (EMA) și a European Cheer Union (ECU) care, alături de celelalte organizații internaționale din domeniu, își unesc eforturile pentru promovarea, susținerea și dezvoltarea acestui gen de mișcare sportiv-educativăȚ, ne-a declarat Roxana Câmpean, președintele Clubului Sportiv Alegria Zalău, instructor national de majorete, arbitru național și internațional.

Roxana Câmpean a debutat ca instructor în Zalău în anul 2004, după ce a activat ca majoretă a Clubului Universității de Medicină și Farmacie Cluj-Napoca. Prin Clubul Sportiv „Alegria” Zalău, instructorul Roxana Câmpean este organizatorul Concursului Județean de Majorete ce se desfașoară anual în luna mai și care a ajuns deja la a IX-a ediție. Anul acesta Concursul a reunit un număr de 160 majorete din echipe provenind din Zalău si Jibou și echipe de hip-hop și balet, care au evoluat în programul extracompetițional.

În urma rezultatelor obținute la Campionatul Național de Majorete din Baia Mare, Clubul Sportiv Alegria s-a calificat la etapa următoare a competiției – Campionatul (concursul) European de Majorete, ce se va desfășura anul acesta în Serbia la începutul lunii septembrie. Alegria a obținut calificarea la acest concurs și în anul  competițional trecut, când fetele s-au deplasat în Slovenia, unde au ocupat un onorabil loc VIII.

 

 

 

One Thought to “Micile majorete de la Clubul sportiv “Alegria” Zalău, calificate la Campionatul European din Serbia”

  1. Adelina

    Felicitari castigaroarelor!

Leave a Comment