Într-o florărie din Zalău, trandafiri conservați prin criogenare

În florăriile Hortus Botanicus din municipiul Zalău și Jibou, unde poate fi admirată o parte din paradisul de la Grădina Botanică ’’Vasile Fati’’ Jibou, se pot achiziționa trandafiri conservați prin criogenare. Potrivit directorului Centrului de Cercetări Biologice Jibou, Cosmin Sicora, pentru prima dată în aceste florării sunt expuși la vânzare trandafiri conservați prin criogenare, care sunt sută la sută naturali, nu au nevoie de apă, lumină sau condiții speciale de păstrare, durata de viața fiind de peste un. “Deocamdată în florăriile precizate sunt două varietăți cu boboc de 6 cm și de 8 cm, lungimea de 60 cm, ideali pentru vază sau alte aranjamente, la prețuri promoționale de 50 și respectiv 60 de lei”, a menționat directorul Sicora.

De precizat este faptul că începând din luna august a anului trecut, în municipiul Zalău, reprezentanții Grădinii Botanice din Jibou au deschis, la parterul Camerei de Comerț, pe strada Corneliu Coposu, o flărărie în care se comercializează flori și plante ornamenntale din producția proprie. Ideea deschiderii acestei florării la Zalău aparține conducerii Grădinii Botanice.

Dacă zălăuanii au avut ocazia să admire minunatele flori ale Grădinii doar la fața locului – în Jibou, actualmente florile și plantele oranamentale vor putea fi admirate în propriile locuințe, grație florăriei Hortus Botanicus.

Alte articole

Leave a Comment