Formele clasice de divertisment marchează reîntoarcerea la normalitate după pandemie

 O vară incendiară în jungla urbană

Criza sanitară și economică produsă de coronavirus nu s-a încheiat, însă răbdarea cetățenilor este pe final. Fiind an electoral, guvernul a decis că relaxarea trebuie să continue, iar ultimele decizii se referă la cateva dintre industriile grav afectate de pandemie. După trei luni în care au încercat pe net jocuri ca la aparate Book of Ra, pariuri virtuale și alte jocuri de cazino, pariorii se pot întoarce la experiența clasică. Terasele, sălile de fitness si cafenelele oferă alternative la fel de atractive pentru cei care vor să se bucure de vară. Industria de ospitalitate si divertisment se pregatește pentru marea relaxare din Iulie.

Ce schimbări ne așteaptă în luna Iulie?

Anunțul legat de redeschiderea restaurantelor, caselor de pariuri, mallurilor si a sălilor de fitness a generat reacții mixte în rândul populatiei. Entuziasmul scăzut poate fi explicat prin faptul că mulți au descoperit avantajele activitatilor pe internet. Evident, nimic nu poate suplini interactiuna umană, iar timpul petrecut in aer liber e imposibil de inlocuit. Redeschiderea spatiilor închise se va face în anumite condiții, iar dacă luăm drept reper modul în care alte industrii și-au reluat activitatea, diferențele ar putea fi semnificative.

Pentru cei care dețin aceste afaceri, vestea este excelentă, însă rămâne de văzut câți clienți vor avea în luna Iulie. Dezinfectarea spatiilor și asigurarea unor condiții de igiena în incinte va fi obligatorie și este de așteptat ca aplicarea lor să fie verificată. Provocarea este cu atât mai serioasă cu cât numărul persoanelor care frecventează aceste spații este ridicat. Pentru cpatroni, măsurile restrictive vor avea un dublu efect asupra numărului de clienți. Menținerea distanțării sociale îi va constrânge să limiteze atât numărul clientilor cât și să restricționeze accesul la anumite zone de divertisment si socializare.

Opțiuni mai bune pentru luna iulie

Entuziasmul redeschiderii restaurantelor, caselor de pariuri, mallurilor si a sălilor de fitness ar putea să se disipeze mai repede decât ne-am aștepta. Pentru proprietarii acestor afaceri, redeschiderea reprezintă prioritatea zero, însă momentul nu este neaparat cel mai bun. Luna iulie se anunța călduroasă, după o luna iunie ploioasă, iar dorința oamenilor de a petrece timp în natură e mai mare că oricând. E greu de crezut că după două luni de izolare, chiar și cei mai entuziaști jucători vor alege să își petreacă vara în interior.

În Sălaj există suficiente opțiuni de divertisment pentru localnici, însă atracția excursiilor la mare și munte este irezistibilă. Pentru cei care dețin afaceri locale, perspectiva de a pierde și mai mulți clienți din cauza exodului masiv către litoral și zonele de munte este îngrijorătoare. În plus, numărul de turiști interesați să viziteze această parte a țării este relativ mic, mai ales în această perioadă. Șansa de a compensa pierderile suferite prin plecarea localnicilor la munțe și la mare printr-un influx de turiști străini este mică spre zero.

Mai bine decât nimic

Revenirea la normalitate este bine venită în toate formele ei, iar redeschiderea restaurantelor, caselor de pariuri, mallurilor și a sălilor de fitness reprezintă un plus. Pentru pariori, măsură e salutară, în conditile în care cele mai importante campionate din Europa au reînceput. Vizitele la mall vor înlocui cumpărăturile online pentru o perioadă, însă românii au descoperit avantajele achizițiilor pe internet. Terasele vor fi cu siguranță pline în continuare, însă restaurantele vor avea dificultăți în a atrage potențialii clienți.

Rămâne de văzut câți sălăjeni vor alege să își petreacă vara în oraș, și câți vor opta pentru excursii scurte în județ și zonele limitrofe. Atracția litoralului și a muntelui este irezistibilă, iar o data ce restricțiile se vor ridica, mulți vor alege să se relaxeze departe de casă. Relaxarea va ajuta afacerile locale să se mențină pe linia de plutire după câteva luni extrem de dificile, dar cel mai probabil nu va duce le revirimentul scontat.

 

 

Leave a Comment