„Fata de aur” a Sălajului, câștigătoarea trofeului Festivalului “Ursulețul de Aur”

Alice Ghile, una dintre cele mai bune voci din Sălaj în acest moment, a reușit o nouă performanță remarcabilă, obținând cel mai mare premiu -“Trofeul de aur” – la Festivalul de muzică ușoară  pentru copii “Ursulețul de Aur” desfășurat săptămâna trecută în municipiul Baia Mare. Totodată, în cadrul aceluiași festival, Morar Cristiana a obținut premiul I.

Ursulețul de Aur cel mai vechi și important festival dedicat copiilor și adolescenților. Festivalul, cu o tradiție de peste trei decenii, s-a bucurat de participarea multor concurenți, la diferite categorii, juriul format din Paula Seling, Horia Moculescu, Doina Bentu, Nora Deneș precum și muzicieni din străinătate, fiind pus în mare dificultate la final, pentru a-i alege și premia pe cei mai buni dintre cei buni. Alice Ghile, elevă la Liceul de Artă „Ioan Sima” din Zalău, a impresionat prin prestația sa atât juriul, cât mai ales pe spectatorii de toate vârstele veniți în număr mare la acest festival găzduit de Teatrul municipal Baia Mare.

În toate cele 35 de ediţii ale Ursuleţului de Aur au urcat pe scena de concurs peste 8.000 interpreţi din întreaga ţară, copii și adolescenți cu vârsta între 5 şi 18 ani, peste 2.500 de ursuleţi de pluş ajungând la premianţi. Aşa cum spunea cu mulţi ani în urmă compozitorul Aurel Giroveanu, Baia Mare a devenit de mulţi ani “capitala muzicii uşoare pentru copii”.
Festivalul a fost inclus şi în agenda manifestărilor derulate în proiectul “Baia Mare – Capitala Tineretului din România”. Cea de-a XXXV-a ediţie a Ursuleţului de Aur este una aniversară, cu participare internaţională atât în juriul festivalului, cât şi în concurs. Emoționată, Alice Ghile le-a mulțumit prietenilor și susținătorilor ei pentru sprijin și apreciere, într-o postare pe Facebook:

“În sfârșit pot sa mănânc înghețată! Dragii mei prieteni, ieri (6 iulie n.red) am fost la ultimul festival din această vară, „Ursulețul de Aur”, unde am obținut Trofeul de Aur al acestui concurs minunat. Însă, nu am plecat doar cu atât! Am mai câștigat noi prieteni și ocazia să cunosc oameni minunați! Pupici tuturor, și o vacantă frumoasă în continuare!” , a scris pe Facebook Alice Ghile, la scurt timp după festivitatea de premiere.

Foto: © Alice Ghile, Facebook

 

 

Leave a Comment