Expoziție de pictură a copiilor de la ZalăuArt

Expoziția de pictură dedicată „Zilelor Municipiului Zalău”, la care sunt expuse lucrările copiilor de la cercul de pictură ZalăuArt, a fost vernisată luni, 21 august 2017, în holul mare al Primăriei Municipiului Zalău, în prezența micilor pictori, a invitaților și reprezentanților Primăriei și Casei de Cultură a municipiului Zalău.

În cadrul acestei expoziții puteți admira lucrările executate de copii și tineri cu vârsta cuprinsă între 6 și 18 ani, membri ai cercului de pictură ZalăuArt din cadrul Casei Municipale de Cultură Zalău, coordonați de artistul Dumitru Costălaș. La vernisajul expoziției au participat viceprimarul municipiului Zalău, Teodor Bălăjel, directorul casei de Cultură a Municipiului Zalău, Gabriela Hossu și profesorul Dumitru Costălaș, cel sub îndrumarea căruia copiii au pictat cele 130 de tablouri prezente în cadrul expoziției.

Lucrările cuprind elemente grafice și cromatice din întreg spectrul creative, sunt executate cu măiestrie și talent și reprezintă, fiecare în parte, nu doar rodul talentului fiecărui copil ci și aspirațiile, visurile și curiozitatea cu care aceștia sunt pregătiți să primească provocările ce vor veni în următoarele etape.

De la buchete de flori la peisaje, elemente desprinse din urbanism, din mediul rural, din jocurile copilăriei și până la introspecții în cele mai frumoase locuri pe care natura le oferă, copiii au reușit să creeze, prin culoare și un simț artistic ce poate fi observat și de către cel mai neavizat privitor, o expoziție la care sunt invitați toți zălăuanii iubitori de artă pe parcursul acestei săptămâni.

  

Alte articole

Leave a Comment