Excursie de iarnă pentru zălăuanii amatori de natură și drumeții

Primăria Municipiului Zalău, prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău, propune amatorilor de drumeții o excursie în împrejurimi pe traseul Zalău – Sânmihaiu Almașului – Sfăraș – Fildu de Sus – Almașu – Zalău, sâmbătă, 24 februarie, de la ora 10. Municipalitatea propune un traseu inedit, captivant, cu vizitarea următoarelor obiective turistice: Biserica de lemn „Sfinții Arhangheli Mihail și Gravil” din Sânmihaiu Almașului; Conacul Szentivànyi și Biserica Reformată din Sfăraș, comuna Almașu; Atelierul meșterului popular Nelu Mangău din Fildu de Sus și Cetatea Almașului din Almașu. Aprecierea de care acest gen de acțiuni s-a bucurat din partea turiștilor care au participat la excursiile de anul trecut, precum și numărul celor care au ales să petreacă o zi de sâmbătă în natură, a încurajat continuarea acestui program și în acest an.

Acțiunea este organizată de Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău și este parte a proiectului ,,Circuitul Anotimpurilor”, prin care ne propunem promovarea Municipiului Zalău ca punct de plecare pe diferite trasee turistice din județ. Acest circuit îl organizăm pentru anotimpul iarna, urmând ca, în anotimpurile următoare, să mergem în zone care sunt cele mai frumoase în acea perioadă.

Costurile, care vor fi suportate individual de către fiecare turist, sunt cele de transport, în valoare de 23,50 lei. Excursia va fi organizată pentru un grup de 30 persoane. Înscrierile se pot face la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău, situat în Clădirea Transilvania, Piața Iuliu Maniu nr. 4 – 6, zilnic, între orele 9 – 17, până în 21 februarie.

Programul excursiei:

ora 09:45 – Punct de întâlnire: Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău; ora 10:00 – Plecare din Zalău; ora 10:30 – Vizită Biserica de lemn „Sfinții Arhangheli Mihail și Gravil”, Sânmihaiu Almașului; ora 11:30 – Conacul Szentivànyi și Biserica Reformată, Sfăraș; ora 12:55 – Vizită Atelier meșter popular, Nelu Mangău, cioplitor în lemn, de figurine în miniatură pentru sticlele umplute cu pălincă, Fildu de Sus; ora 15:00 – Cetatea Almașului, Almașu; ora 16:00 – Întoarcere în Zalău.

Leave a Comment