Două eleve din Zalău au reprezentat România la festivalul ”Angel Voice” din Serbia

Două eleve din municipiul Zalău au reuşit să obţină locul I, la categoria de vârstă 11, respectiv 15 ani,  la Festivalul ”Angel Voice”. Este vorba Cristina Morar, 11 ani, elevă la Palatul Copiilor Zalău, profesor coordonator Ioan Mureşan, respectiv Adnana Guşă elevă la Şcoala Populară de Arte şi Meserii din cadrul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj,  secţia canto-profesor Sergiu Chirilă.

Cele două zălăuance au făcut parte din lotul României prezent la Festivalul de la Belgrad, un festival aflat la prima ediţie care a avut loc în perioada 25-30 septembrie şi care a  adunat sute de participanţi din toată Europa, copii şi tineri cu vârsta de până la 18 ani.

Acesta s-a desfăşurat pe categorii de vârstă şi  a avut ca scop  principal  este dezvoltarea creativității artistice, afirmarea unor cântăreți tineri, compoziții noi pentru copii și compoziții pentru copii, conectarea copiilor și tinerilor din diferite părți ale lumii, precum și promovarea Belgradului și Serbiei. Astfel, în urma festivalului, graţie talentului său eleva, Adnana Guşă a fost selectată pentru reprezenta cu mândrie România  în cadrul celei de a 24-a ediţii anuale a Campionatului Mondial de Talente World Championships of Perfoming Arts care se va desfăşura în California, Los Angeles în perioada 24 iulie -2 august 2020.

Leave a Comment