De ce sa alegi o agentie de web design in detrimentul unui freelancer

Se poate spune ca exista doua solutii importante pe care cei care doresc sa isi dezvolte un proiect online le au la indemana: agentia de web design sau freelancer-ul. La prima vedere, am putea spune ca atat freelancer-ul cat si agentia web au cam acelasi obiect de activitate si rezultatul este similar indiferent de alegerea facuta. Practic, exista anumite diferente pe care nu multi oameni de afaceri care investesc in online le inteleg pe deplin de la prima colaborare.

Lucrezi cu o echipa, nu cu o persoana

Avantajul suprem dat de o agentie de web design este fara doar si poate numarul persoanelor care pot lua parte la proiectul tau. Daca un freelancer lucreaza pe cont propriu si garanteaza(sau nu) rezultatele pe care voi vi le doriti, agentia de web design are capacitatea de a forma o echipa competenta, in acest fel sarcinile fiind impartite si duse la bun sfarsit.

Totodata, conteaza foarte mult abilitatile fiecarui membru al echipei respective, sarcinile intr-un proiect online fiind dintre cele mai diversificate. Si de ce sa alegi un freelancer bun la toate cand poti miza pe o agentie de web design cu personal calificat in fiecare departament relevant? Raspunsul este relativ simplu, intre un freelancer si o agentie web existand diferente majore pe care ar trebui sa le sesizati din timp.

Vei fi ferm convins ca lucrezi legal, pe baza de contract

Putini sunt cei care lucreaza pe cont propriu si dispun de o forma legala de munca, fie persoana fizica autorizata sau intreprindere individuala. De partea cealalta, agentia online este alcatuita dintr-o suita de angajati cu contracte de munca stabile si o forma legala prin intermediul careia poti primi o factura si un contract.

Pe langa aspectul financiar si cel legal, un contract semnat inseamna si o anumita garantie ca vei primi, in baza platilor pe care le efectuezi, intocmai ceea ce ai solicitat. Neavand un contract semnat cu freelancer-ul ales, vei fi in postura de a nu-ti mai recupera banii, vei pierde timp pretios si, intr-un final, vei opta pentru solutia mai simpla, mai performanta si mai atractiva: agentia de web design.

Primesti suport indiferent de stadiul proiectului

La inceput de drum sau aproape de final, proiectul tau este mai in siguranta devreme ce se afla pe mana unor profesionisti. In cazul unui freelancer, suportul este asigurat in proportie de 100% de acea persoana, riscurile ca raspunsurile la intrebarile tale sa nu mai apara in timp util fiind destul de ridicate. In plus, poti lua in calcul atat probleme reale cat si evitari voite, aspecte nedorite in orice tip de colaborare profesionala.

De partea cealalta, in biroul agentiei pe care ai ales-o se vor regasi cel putin 3-5 persoane care iti pot asigura continuitatea proiectului dar si suportul dorit. Nu este disponibila persoana de legatura? Poti apela cu incredere secretariatul sau departamentul tehnic pentru a te pune in legatura cu substituentul sau un alt coleg de birou care sa iti preia proiectul sau macar sa iti ofere detalii relevante despre stadiul sau si perioadele de implementare.

Per ansamblu, este mai ieftin sa lucrezi cu o agentie

Poate parea ireal insa adevarul cam acesta este: agentia de web design este mai ieftina in comparatie cu un freelancer. Bineinteles ca totul se rezuma la raportul calitate/pret, intr-o agentie avand solutii pentru oricare dintre cererile tale.

Pe langa acest aspect, ia in calcul si momentele de cumpana ale proiectului si timpul risipit prin diferite metode de a lua legatura cu un freelancer aflat in concediu sau prins cu alte proiecte. Toate acestea dispar daca lucrezi cu o agentie, departamentele fiind foarte bine gestionate, in timp ce sarcinile sunt impartite pentru un maxim de randament.

Alte articole

2 Thoughts to “De ce sa alegi o agentie de web design in detrimentul unui freelancer”

  1. ITic

    Bine mah… la cati bani le tre la agentii…
    Mno da si minciuna-i vorba!

  2. Salut. Foarte bun articolul si se vorbeste bine despre Freelanceri. Sunt unul dintre ei si doar ce am intrat pe piata in Romania. Pot sa te contrazic un pic in privinta „Iese mai ieftin sa lucrezi cu o agentie” .. Din potriva iese mai scump deoarece oricand in spatele unei agentii sunt salarii de platit, calculatoare , etc etc .. In fine e pararea mea. Salut si spor la treaba la toata lumea

Leave a Comment