De ce este importanta curatenia la domiciliu?

Cel mai mare avantaj al unei case curate include confortul si, de asemenea, siguranta fiecaruia dintre noi. La fel cum hainele pe care le purtam necesita spalare frecventa pentru a fi pastrate proaspete si igienice, asa si covoarele si mobila au nevoie de o curatare periodica. Diversele depuneri de pe suprafetele din casa noastra sunt cauza principala a duratei scurte de viata a acestora. Totodata, acestea permit bacteriilor daunatoare sa patrunda in organismul nostru. Costurile de curatare sunt mici, daca luam in considerare pretul necesar inlocuirii covoarelor, a mobilierului sau a altor elemente din casa. Astfel, daca doresti sa economisesti bani si timp, comanda servicii de curatenie si ai scapat de aceasta grija.

Curatarea dormitoarelor si sufrageriilor le face sa devina spatii confortabile si placute, dar este importanta, de asemenea, pentru a evita sa tot intampini obiecte care nu sunt puse la locul lor. Baile si bucatariile curate determina disparitia bacteriilor ce se pot imprastia prin locuinta si pot aduce diferite boli.

Mai mult de-atat, meriti sa locuiesti intr-un spatiu curat. Gandeste-te cum te simti atunci cand mergi intr-o camera de hotel murdara, devenind agitat si crispat, in contradictie cu o camera curata si bine aranjata. Pe care dintre ele le-ai alege? Acelasi principiu de selectie se aplica si locuintei tale.

Sa ai o casa curata atunci cand ai copii poate fi dificil

E greu sa iti mentii casa curata atata timp cat ai copii, dar ironic, odata ce ii ai, timpul dedicat curateniei este limitat. De aceea multi parinti se simt coplesiti de aceasta activitate.
Chiar si eu am intampinat problema. De exemplu, unul din obiectivele mele era acela de a curata casa mai des pentru a asigura un mediu curat celor mici, asta presupunea cel putin o data pe saptamana o curatenie generala, poate si mai des in functie de circumstante, pentru a ma asigura ca am o podea curata si copilul meu nu ia ceva de pe jos si se apuca sa manance. Cu toate acestea, nu-mi imaginam cum as putea sa am mai mult timp pentru curatenie, stiind ca trebuie sa urmaresc in permanenta un copil ce fuge in permanenta prin casa si incearca sa mestece tot ceea ce prinde.

Ce ramane de facut este sa ne punem in functiune un program saptamanal de curatenie. Acesta nu trebuie sa fie unul complex si ar presupune si cateva avantaje:

1. Orice este important, vizibil si ne pica la indemana in rutina zilnica sau saptamanala trebuie curatat relativ frecvent. Nu uitam nimic sau nu neglijam nimic pentru prea mult timp, in general, doar in momentul in care iese de sub control.

2. Pe de alta parte, daca deja am curatat o suprafata intr-o saptamana anume si nu a avut loc niciun fel de dezastru ce ar putea murdari, chiar daca apar cateva urme de praf, spre exemplu, le poti lasa pana in ziua in care ai programata activitatea de curatenie.

3. Nu e neaparata nevoie sa cureti intreaga locuinta intr-o singura zi, poti alege curatenia pe zile, asta daca ai un program fix. Programul saptamanal este unul personal, variaza de la o persoana sau de la o familie la alta, in functie de activitatile zilnice, locul de munca, numarul de camere si suprafata acestora.

Leave a Comment