Corbu – concert epic sonor în „Charlie`s”

Publicul zălăuan este invitat vineri, 18 mai, de la ora 21, în Charlie`s, la concertul sus’inut de Sergiu Corbu Boldor şi Flavius Cristian Mocanu. Concertul este construit circular, cu inserţii de momente performative, având la bază conceptul de intensitate epic sonoră. Intensitatea este dată de introducerea publicului în marile teme ale existenţei umane: naşterea, iubirea, moartea. Epicul este construit din povestea a trei personaje: Creierul, Sufletul şi Zizi, prin intermediul cărora se transmit stadiile iubirii umane: întâlnirea, despărţirea – iubirea neîmpărtăşită, manifestarea iubirii în cuplu, relaţionarea la orice nivel: sexual, emoţional, sentimental, intelectual. Intensitatea tematică şi epicul sunt transpuse sonor prin repertoriul muzical ales: de la piese preluate din folclor până la piese proprii, orchestrate ambiental.

„Corbu este un proiect muzical prin care ne-am propus să aducem în fața publicului românesc un personaj misterios şi complex. Corbu îmbină într-un mod unic semnificațiile contradictorii pe care acesta le are în gândirea orientală, occidentală şi europeană. Dacă în credinţele orientale şi occidentale corbul este perceput ca un personaj pozitiv, un erou solar, cu rol profetic, care luptă pentru restabilirea ordinii sociale, în credinţa europeană corbul apare ca un erou negativ, pentru că are capacitatea de a descoperi cu uşurinţă tainele întunericului. În povestea noastră, Corbu cheamă în ajutor personaje fantastice înzestrate cu darul de a face muzică. Împreună cu ele pune la cale un asediu cultural prin care vor dezvălui oamenilor tainele sunetului”, susţin muzicienii.

Zălăuanul Sergiu Corbu Boldor este cunoscut în lumea muzicală ca iniţiator şi lider al trupei de punk acustic folcloric medieval Ad Hoc, precum şi al proiectului acustic de folclor sfâșietor 2 fire 2 paie. Colaborează cu Phoenix, Hara, Celelalte Cuvinte, Taxi, Partizan, Dirty Shirt. Cu trupa Ad Hoc a fost cap de afiș în toate festivalurile medievale din țară. A cântat alături de nume mari ale muzicii românești și nu numai: Haggard, Phoenix, farfarello, Vița de Vie, Sistem, Holograf, Vunk, Corvus Corax, Antonia.
Flavius Cristian Mocanu a absolvit studiile la Ontario Conservatory din Canada, specializându-se în pian şi instrumente de suflat. Ca instrumente de bază: pian, saxofon, clarinet. Instrumente secundare: chitară, chiatară bass, tobe, nai.

Leave a Comment