Comuna Crasna, la ceas de sărbătoare. Zilele Crasnei şi Festivalul Prunelor, tradiţie şi voie bună, la final de săptămână

Cea de-a XXI-a ediţie a ”Zilelor Crasnei”, alături de cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Prunelor, va avea loc în perioada 30 august- 01 septembrie, în centrul comunei Crasna, în organizarea Primăriei Comunei Crasna, Consiliului Local al Comunei Crasna, a Cultelor Religioase din Crasna, Centrul de Informare Turistică Crasna, Asociației Cserey- Farkas, Asociaţiei ”Petőfi Sándor”, Fundaţiei ”Pro Crasna”, Organizației UDMR Crasna și județului Sălaj, Organizaţiei femeilor UDMR Crasna, întreprinzătorilor mici şi mijlocii din Crasna, Liceului Tehnologic ”Cserey-Goga”, Consiliului Tinerilor din Crasna şi Crasna Serv. SRL.

Concursuri culinare, concerte şi activităţi sportive

Manifestările prilejuite de eveniment vor debuta vineri după amiază, de la ora 16:00, cu competiţia de volei și badminton/ tenis de masă – Cupa Crasna, urmată de invitaţia tradiţională la sărbătoare şi  primirea oaspeţilor din localităţile înfrăţite. Iubitorii de sport vor putea participa, sâmbăta dimineaţa, de la ora 8:00, la Cupa Crasna la fotbal, în sala de sport a comunei Crasna. Tot în cursul dimineţii va avea loc deschiderea festivă a evenimentului, sărbătorirea perechilor care împlinesc 50 de ani de căsătorie, în incinta Primăriei și concursul culinar de preparare a silvoiței. De la ora 09:00 va avea loc şi concursul de alergare pe dealurile Crasnei – Run to the hills. De la ora  11:45 este programată inaugurarea locului de joacă – Centru de zi Crasna, urmată de depunerea coroanelor la statuia lui Petőfi Sándor și premierea participanţilor la concursul de alergare.După amiaza, începând cu ora 15:00, vor avea loc meciuri amicale și premierea căștigătorilor concursului culinar. La ora 17:00, pe scena din incinta pieței, va debuta un program cultural în cadrul căruia vor concerta cei de la Hellmeton, Karmapirin, Egri Jozsef, Tini Dance Center. Seara se va încheia cu focuri de artificii, extragerea tobolei și retro party.

Concurs de atelaje, tombolă şi zbor cu motodeltaplanul

Pentru ultima zi a sărbătorii, 1 septembrie, organizatorii au pregătit, cu începere de la ora 10.00, Cupa Crasna la handbal, în sala de sport a Liceului Tehnologic ”Cserey-Goga”. Tot de la 10:00, va avea loc şi Concursul de atelaje. După masa, de la ora 17:00, vor urca pe scenă cântăreții de muzică populară: Oana Silvana Pocola și Salanki Maria, alături de Miklos Szilvia și Szilagyi Sandor, după care va avea loc extragerea tombolei. Printre activităţile ce se vor desfăşura şi vor fi deschise în permanenţă publicului pe parcursul celor trei zile de sărbătoare amintim: trenulețul, Cortul copiilor, concurs culinar, zbor cu motodeltaplanul, prepararea silvoiţei ca la mama acasă, concursul culinar şi Cortul de sănătate.

Alte articole

Leave a Comment