Amintirile din vacanța de vară trebuie notate, nu doar fotografiate

Poate că cel mai așteptat moment al anului este vacanța de vară sau, pentru alții, concediul din timpul verii. Este acea perioadă când toată lumea uită de probleme, se relaxează și încearcă să își încarce “bateriile”. Dar cum puteți păstra aceste amintiri pe care cu siguranță nu doriți să le pierdeți? Știm că mulți dintre voi ar răspunde cu tabletă, smartphone sau aparat de fotografiat, însă mai trebuie precizat ceva. Amintirile trebuie notate, nu doar fotografiate. Cuvintele despre trăirile și experiențele voastre, așezate frumos pe hârtie, v-ar reda din nou emoția de atunci.

 

Despre fotografii

Este cert că fotografiile sunt preferatele turiștilor și la orice persoană care călătorește, chiar dacă nu observați un aparat de fotografiat, cu siguranță veți vedea o tabletă cu o cameră foto sau un smartphone gata să surprindă momentele plăcute din vacanță. Însă, dacă ne-am întoarce puțin în timp, am observa că amintirile erau mult mai bine păstrate prin intermediul fotografiilor pe hârtie. Nu era aproape niciun risc de a le pierde sau de a dispărea. De asemenea, trebuie să avem în vedere și contextele în care oamenii se uitau la fotografii. Rare erau momentele când cineva răsfoia singur un album. De obicei, familiile unite se strângeau în jurul albumelor cu poze și se uitau împreună. Acesta era unul dintre momentele prețioase dintr-o familie. Acum, nu prea mai există acest prilej, deaorece fiecare persoană pornește un gadget/device și vizionează imaginile singur, de cele mai multe ori.

Pe de altă parte, trebuie să recunoaștem ca există și avantaje în ceea ce privește fotografia realizată cu un smartphone sau cu o tabletă cu o cameră bună. Unul dintre principalele avantaje este calitatea imaginilor realizate. Aparatele de fotografiat de pe vremuri nu surprindeau chiar toate detaliile, iar claritatea nu era la cel mai înalt nivel. Acum, grație tehnologiei avansate, ne putem bucura de imagini clare, focusate și de calitate.  Un alt avantaj este reprezentat de faptul că ele pot fi distribuite foarte ușor. Dacă înainte trebuia să chemați pe cineva la o întâlnire ca să împărtășiți experiențele din vacanță, acum puteți face asta prin câteva click-uri.

 

Despre amintirile notate

Foarte multe persoane au tendința de a marca amintiri doar prin fotografie, însă nu este de ajuns. Vă mai aduceți aminte de jurnalele din copilărie sau de oracolele completate de colegii de clasă? Obiceiul amintirilor notate pe hârtie nu ar trebui pierdut. De ce? Pentru că acolo pot fi regăsite cele mai frumoase și emoționante momente, mai ales că exprimarea în cuvinte descrie cel mai bine trăirile. Nu ar fi frumos să citiți o poveste a propriei vacanțe de vară?

Dar pe ce ar trebui notată această poveste? Hârtiile se pot pierde, însă dacă alegeți un notes nu trebuie să vă faceți griji. Notesul vă oferă posibilitatea de a nota tot ce doriți și cum doriți, fără ca spațiul să fie limitat. Dacă paginile s-au terminat, puteți cumpăra altul. În cazul smartphone-ului sau al tabletei, spațiul este limitat. Așa că, recomandat este să folosiți un notes pentru a vă scrie povestea. Mai mult decât atât, pe paginile din interiorul lui puteți face diferite trimiteri la alte momente și puteți desena tot ce simțiți sau mai bine zis, tot ce vă face să vă reîntoarceți cu gândul în vacanță. De asemenea, puteți alege un model sau o culoare diferită de notes pentru fiecare vacanță. Puteți găsi notesuri personalizate pe site-ul celor de la Atelierele Unika.

Vă dorim cât mai multe amintiri frumoase notate, nu doar fotografiate!

Alte articole

One Thought to “Amintirile din vacanța de vară trebuie notate, nu doar fotografiate”

  1. Anonim

    A, deci prostovănia asta era pentru a vinde carnețelele unei papetării, cu pretenția aiuristică a insuficienței spațiului pe smartphone sau tabletă? Nu-ți dai seama de ridicol?

Leave a Comment