Zeci de primării din județ primesc bani pentru deszăpezire

Consiliul Județean (CJ) Sălaj a finalizat acordurile de asociere cu 36 comune din judeţ și orașul Jibou, pentru realizarea lucrărilor de pregătire şi întreţinere a drumurilor judeţene, pentru perioada de iarnă 2020-2021. Lucrările au fost incluse în Programul pentru pregătirea şi întreţinerea drumurilor judeţene din administrarea CJ Sălaj, pentru perioada de iarnă 2020-2021 care a fost aprobat în ultima ședință. “Acesta vizează intervențiile specifice pe aproape 520 km de drumuri județene pentru perioada de iarnă 2020-2021, cu diverse niveluri de viabilitate, CJ Sălaj asigurând și urmând să repartizeze, după semnarea în perioada imediat următoare a Acordurilor de asociere amintite, resursele financiare pentru acestea, unitățile administrativ-teritoriale asociate obligându-se să realizeze lucrările specifice, dotarea cu utilaje și materiale antiderapante care îndeplinesc condiţiile de calitate corespunzătoare, precum și conformarea cu măsurile prevăzute în Programul pentru pregătirea şi întreţinerea drumurilor judeţene din administrarea CJ Sălaj, pentru perioada de iarnă 2020-2021”, au precizat reprezentanții CJ Sălaj.

 Valoarea lucrărilor de întreținere – 4 milioane de lei

Lucrările pentru întreţinerea drumurilor judeţene sunt în  valoare totală de 4 milioane de lei, sumele corespunzătoare fiecărui Acord de asociere vor fi alocate primăriilor în două tranșe egale (prima, până  în 1 noiembrie 2020, iar cea de-a doua tranșă – după aprobarea bugetului aferent anului 2021). în funcție de lungimea și nivelul de viabilitate în care este încadrat segmentul de drum județean care strabate teritorul unității admnistrativ – teritoriale respective și face obiectul Acordului de asociere semnat.
Lucrările pentru desfășurarea activității de iarnă vizează: combaterea lunecuşului, a poleiului şi a înzăpezirii pe drumurile judeţene cu utilaje şi materiale adecvate, asigurarea stocului de material antiderapant (sare, nisip etc.), semnalizarea rutieră specifică iernii, precum și decolmatări de poduri și podețe, desfundări de șanțuri și rigole, lucrări de defrișări de vegetație, tăiere sau completare de acostamente, lucrări de reparaţii parte carosabilă, întreţinere semnalizare rutieră, în scopul înlăturării efectelor perioadei de iarnă. Lucrările de întreţinere pe timp de iarnă se vor executa operațional pe perioada 15 noiembrie 2020 – 15 martie 2021, interval de timp ce va fi adaptat în funcţie de condiţiile meteorologice.

Acordurile pentru realizarea lucrărilor de pregătire şi întreţinere a drumurilor judeţene, pentru perioada de iarnă 2020-2021 vizează asocierea între județul Sălaj prin CJ cu orașul Jibou, respectiv cu mai multe comune: Almașu, Băbeni, Bălan, Bănișor, Benesat, Bobota, Buciumi, Camăr, Carastelec, Chieșd, Coșeiu, Crasna, Creaca, Cuzăplac, Dragu, Dobrin, Gâlgău, Gârbou, Halmășd, Hereclean, Hida, Ileanda, Lozna, Măieriște, Nușfalău, Plopiș, Poiana Blenchii, Rus, Sâg, Șărmășag, Șimișna, Someș Odorhei, Treznea, Vârșolț, Zalha și Mirșid.

One Thought to “Zeci de primării din județ primesc bani pentru deszăpezire”

  1. jhon doe

    nu merita ca fac lucru de mantuiala, creaca de exemplu anul trecut nu a meritat banii, curata pe cand ii gata zapada dupa ce soferii au facut urme

Leave a Comment