Zălăuanii fără contract de salubrizare – pasibili de amenzi

Zălăuanii, persoane fizice și juridice, care beneficiază de serviciile de salubrizare și nu au încheiate contracte de prestări servicii cu operatorul de salubrizare trebuie să încheie contract până cel târziu în 15 august. Refuzul utilizatorilor de a încheia contract constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 de lei la 1.000 de lei. Primăria municipiului Zalău, împreună cu operatorul de salubrizare SC Brantner Environment SRL, au obligația să țină la zi evidența utilizatorilor cu și fără contract de prestări servicii. În urma verificărilor în teren, s-a constatat că un număr însemnat de utilizatori care beneficiază de serviciul de colectare nu dețin contract de prestare a serviciului. “Aducem la cunoștința utilizatorilor care beneficiază de serviciul de colectare și nu au încheiat contract de prestare a serviciului până în 15 august, că va fi instituită, în baza Legii nr. 101/2006 privind  serviciul de salubrizare a localităților, o taxă specială, mai mare decât valoarea serviciilor prestate în baza contractelor direct încheiate între cetățeni cu operatorul”, au precizat reprezentanții municipalității.

2 Thoughts to “Zălăuanii fără contract de salubrizare – pasibili de amenzi”

  1. Anonim

    Toata lumea trebuie sa respecte legea si sa plateasca pentru serviciile de care beneficiaza. Ce te faci insa cu unii care au contract pe o singura persoana (si platesc doar pentru una) dar in apartament locuiesc cate 4 sau 5 persoane. Eu cunosc cateva cazuri la mine in cartier si sunt convins ca sunt mult mai multe la nivelul intregului municipiu. Nu este corect ca unii sa plateasca tot iar altii de patru ori mai putin. Brantner ar trebui sa verifice cate persoane locuiesc la adresele din contracte.

  2. Anonim

    Ați văzut cât de harnica este Primăria când este vorba de interesul unei firme private ? Dar nu este așa de harnica sa verifice modul de calcul a prețului pentru deșeuri și aprobă ce firma de salubritate pune pe masă.

Leave a Comment