Zalău: cerșetoria, subiect nesfârșit în ședințele comisei de ordine publică

Ședința comisiei locale de ordine publică a Municipiului Zalău, desfășurată vineri, la sediul Primăriei municipiului, a adus în dezbaterea autorităților responsabile
identificarea unor soluții comune în scopul combaterii fenomenului cerșetoriei în municipiul Zalău și a amplasării de construcții provizorii de către cetățenii de etnie romă, precum și elaborarea Planului de Ordine și Siguranță Publică al Poliției Locale Zalău, pentru anul 2019.
S-au făcut propuneri pentru inițierea unei campanii de conştientizare (informare) a cetăţenilor cu privire la faptul că prezenţa cerşetorilor în stradă este strâns legată de gestul lor de a oferi bani. S-a propus constituirea unui parteneriat al autorităților locale cu reprezentanți ai marilor magazine din oraș, Poliției municpiului Zalău și Jandarmeriei Sălaj pentru elaborarea unei strategii de lucru pe această linie, care să cuprindă iniţierea unei campanii publice de sensibilizare/conştientizare a opiniei publice cu privire la pericolele sociale ale cerşetoriei şi de a nu oferi bani cerşetorilor; editarea unor pliante/afişe cu caracter preventiv şi informativ ce vor fi distribuite cetăţenilor. 
Pentru a se obţine rezultate de reducere a fenomenului de cerşetorie intervenţia Poliţiei Locale nu trebuie să fie singulară, este nevoie de cooperare interinstituţională, de organizarea de acțiuni, ale Poliției Locale alături de Poliția municipiului Zalău și a Inspectoratului de Jandarmi Sălaj şi de participarea populaţiei.
Cu privire la amplasarea construcțiilor provizorii s-a dispus acționarea în vederea demolării acestora.
La punctul doi de pe ordinea de zi s-a discutat și despre siguranța publică în ceea ce privește prevenirea în gospodării, a incendiilor cauzate de coșuri de fum necurățate. Astfel, s-a amintit de intenția municipalității de a înființa un serviciu, în cadrul societății Citadin, care să execute verificări și curățări periodice ale coșurilor pentru evacuarea fumului. În acest sens, două persoane, angajați ai Citadin, au fost trimise la specializare.

 

One Thought to “Zalău: cerșetoria, subiect nesfârșit în ședințele comisei de ordine publică”

  1. Anonim

    Mult, foarte mult ne-a trebuit ca să ștergem orice urma a unui bozgor imputit !

Leave a Comment