Următoarea minivacanță ar putea dura aproape o săptămână!

Vești bune pentru bugetari, dar și pentru o parte din angajații din domeniul privat pentru care patronii stabilesc, pe lângă zilele libere legale, și zile “de legătură”, de asemenea libere. Acești angajați ar putea beneficia de o nouă minivacanță în perioada Sărbătorilor de Paște, începând cu 26 aprilie. 
Minivacanța s-ar putea întinde până în data de 2 mai, inclusiv. „Zilele libere de Paşte 2019 ar fi următoarele: vineri – 26 aprilie (Vinerea Mare), sâmbătă – 27 aprilie, duminică – 28 aprilie – Paştele Ortodox, luni – 29 aprilie (a doua zi de Paşte).

Paştele va fi sărbătorit în 28 aprilie, într-o zi de duminică, firește, iar cea de-a doua zi este liberă prin lege. Românii ar trebui, însă, să meargă la muncă doar marți, 30 aprilie, pentru că ziua de 1 mai este din nou liberă. În multe din cazuri, și ziua de 2 mai este acordată de unii angajatori ca un bonus la zilele libere de Paște și 1 mai, însă pentru angajații de la stat această zi este lucrătoare, aceasta în cazul în care o hotărâre de guvern nu ar schimba situația în ultimul moment, așa cum de altfel s-a întâmplat de multe ori.

 

 

Alte articole

Leave a Comment