Un loc abandonat din Zalău a fost transformat în spațiu de joacă

Un nou spațiu de joacă a fost amenajat în municipiu, fiind construit cu fonduri europene. Zilele trecute a avut loc recepția lucrărilor la obiectivul de investiții “Amenajare spațiu verde pe imobile abandonate sau degradate din municipiul Zalău – etapa I”, situat pe strada Lacului. Reprezentanții municipalității spun că locul de joacă a fost construit pentru a transforma această zonă degradată și pentru a-i oferi utilitate. Au fost executate următoarele lucrări: defrișarea vegetației degradate și salubrizarea terenului; toaletarea arborilor; realizarea terasamentelor; scarificarea terenului; așternerea unui strat de pământ vegetal; nivelarea terenului; aducerea căminelor la cotă; montarea a șapte aparate de gimnastică/fitness pentru adolescenți și adulți; montarea a 11 echipamente de joacă pentru copii; amenajare teren de minifotbal;  alei principale și un  podeț cu structură din lemn; platformă subterană de colectare a deșeurilor; dale de cauciuc; 14 bănci cu spătar și a două bănci sinus; cinci mese cu câte două bănci; două cișmele cu apă potabilă; amplasarea a 12 coșuri de gunoi pentru colectare selectivă; amenajare spațiu verde cu arbori și arbuști ornamentali; gazonare teren; realizare sistem de irigații; împrejmuire din lemn; sistem de iluminat și sistem de supraveghere video. Valoarea lucrărilor executate este de 1.598.000 de lei. În proiect sunt cuprinse zece amplasamente, din care la patru au fost recepționate lucrările, iar șase sunt în execuție. “Acest spațiu de joacă este unul generos, de aproximativ 5.000 metri pătrați, care oferă posibilitatea copiilor, tinerilor, dar și adulților de a-și petrece timpul liber într-un mod plăcut. Proiectul este realizat din fonduri europene și pe lângă utilitatea privind petrecerea timpului liber, oferă și un ambient plăcut zonei în care a fost realizat”, a transmis Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău.

 

 

 

5 Thoughts to “Un loc abandonat din Zalău a fost transformat în spațiu de joacă”

 1. Doru

  Ciunt se lauda cu ce nu trebuie! Vezi de apa, omule, ca venim cu ingrijorare acasa, avem apa sau nu!
  Stai cu ce a construit ITS, in epoca Ceusescu?

 2. Florean Andrei

  Felicitări primarului Ciunt & echipa, pe lângă accesări de fonduri europene, se ocupă și de problema locurilor de joacă și de alte probleme inclusiv acordarea de asistență juridică cetățenilor care vor să dea în judecată liberalii impotenți de la Someș . Știam eu că nu v-am votat degeaba !

 3. Gabi

  S-a mai început un spațiu de joaca lingă Dedeman,
  și după ce s-au papat banii, 3,6 milioane euro, s- abandonat…

 4. Dorin

  Dupa cele 4 zile de cosmar ale zalauanilor, Ciunt continua sa taca ca porcu’ in cucuruzi, el saracu’ nu stie nimic ca doar era la chef in Criseni.
  Ia-l pe Florean Andrei si accesati fonduri de care vreti voi si faceti o conducta de apa pentru a preveni situatii catastrofale cu care nici orasele din Teleorman nu se confrunta!

 5. Esc

  Pentru ciuma cacanie care macane: vedeți că la Compania de apă e director un papagal de-al vostru.

Leave a Comment