Sălajul se pregătește de recensământ

Având calitatea de președinte al Comisiei județene pentru Recensământul Populaţiei și Locuinţelor, prefectul judeţului Sălaj, Dari Toma, a convocat, astăzi, o ședință de lucru cu membri comisiei, la sediul Instituției Prefectului. Discuțiile au vizat derularea recensământului, o noutate fiind posibilitatea autorecenzării, procedura fiind considerată premieră în statistica românască.

Potrivit Instituției Prefectului Sălaj, Nicolae Joldeş, directorul executiv al Direcţiei Judeţene de Statistică Sălaj, a subliniat faptul că sunt mai multe elemente de noutate ale actualului recensământ:  este 100 la sută informatizat în etapele de culegere și prelucrare a datelor; există posibilitatea autorecenzării – premieră în statistica românească; recenzarea prin interviu, cu înregistrarea datelor pe tablete, de către un recenzor; autorecenzarea se va putea realiza de pe orice telefon mobil tip smartphone, pe tabletă, laptop sau PC; chestionarul pentru autorecenzare – disponibil în limba română și în limbile minorităţilor naţionale precum și în limba engleză. În anul 2022, recensământul populației și locuințelor se desfășoară în trei etape. În perioada 1 februarie – 13 martie 2022 are loc preluarea datelor din surse administrative; în perioada 14 martie – 15 mai 2022 are loc autorecenzarea, iar în intervalul 16 mai – 17 iulie 2022 se derulează colectarea datelor de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă (înregistrarea datelor în chestionarul electronic, cu ajutorul tabletelor).

One Thought to “Sălajul se pregătește de recensământ”

  1. Anonim

    O chestie trista (l.ba).In conditiile in care in fiece bloc din Zalau sunt intre 10 si 30 % apartamente nelocuite,ce relevanta va avea acest recensamant? Bani aruncati pe termopan.

Leave a Comment