Proiecte de dezvoltare la Ileanda

Primarul comunei Ileanda, Dănuț Pop, ne-a declarat că se încearcă adaptarea planului de învățământ pentru grupul școlar existent la nivel local la nevoile de pe piața muncii din zonă.

„Știu că există un plan pentru înființarea unor specializări adaptate cerințelor de pe piața forței de muncă. În trecut, la grupul școlar din centrul de comună erau specializări din sfera mecanicii, erau clase foarte căutate. E nevoie de adaptarea planului și cred că se lucrează la asta. Avem la această școală peste 400 de elevi”, a precizat Dănuț Pop. Acesta a adăugat că e nevoie de continuarea proiectelor de dezvoltare a comunei pentru atragerea tinerilor spre Ileanda. „Lucrăm la diferite proiecte pe partea de asigurare a unor servicii de apă, canalizare și asfaltarea de drumuri. Este nevoie de condiții în comună, utilități necesare pentru a-i convinge pe tineri să rămână acasă, aici”, a mai spus primarul.

Crește numărul de persoane vaccinate

În Ileanda funcționează și un centru de vaccinare, iar potrivit primarului Dănuț Pop, numărul persoanelor care vin să se vaccineze a crescut în ultima perioadă. „Sâmbătă au fost peste 40 de persoane care s-au vaccinat. Centrul funcționează mai multe zile pe săptămână, iar aici sunt arondați localnici din mai multe zone. Cel mai apropiat centru de vaccinare este cel de la Jibou”, a adăugat primarul.

Licitație pentru întreținerea drumurilor în perioada iernii

Serviciul de întreținere a drumurilor comunale în perioada iernii a fost scos la licitație. „Primăria nu are utilaje suficiente pentru a interveni eficient pentru înlăturarea zăpezii și a poleiului de pe partea carosabilă. Avem multe drumuri pe teritoriul comunei noastre. Am considerat că cel mai bine este să scoatem serviciul la licitație. A fost încheiat contract, iar noi sperăm că serviciul de intervenții va fi unul de calitate”, a încheiat Dănuț Pop.

Foto cu caracter informativ

Leave a Comment