Proiectat să fie construit în Sălaj, cel mai lung tunel rutier din România este mai aproape de începerea lucrărilor

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat, astăzi, că cel mai lung tunel din România este cu un pas mai aproape de construcție.

Potrivit lui Grindeanu, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis la Agenția Națională pentru Achiziții Publice pentru validare documentația pentru etapa a a doua a licitației Tronsonului Poarta Sălajului – Zalău – Nușfalău, care include și Tunelul Meseș (Autostrada Transilvania). Sorin Grindeanu a adăugat că prima etapă a licitației pentru acest lot a fost lansată, în luna aprilie 2020, la un preț estimat de 4,5 miliarde de lei (fără TVA). Cel mai dificil lot al autostrăzii Transilvania are o lungime de 41 de km din care 2,9 km reprezintă tunelul Meseș, cu un cost estimat de aproximativ 1 miliard de lei (fără TVA). Conform datelor tehnice oficiale, tunelul (forat) va avea două galerii și două benzi de circulație pe fiecare sens. Pe acest lot urmează să mai fie construite 65 de viaducte, poduri și pasaje, cu o lungime totală de 13 km. Contractul, finanțat prin POT 2021-2027, prevede 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuția lucrărilor.

 

7 Thoughts to “Proiectat să fie construit în Sălaj, cel mai lung tunel rutier din România este mai aproape de începerea lucrărilor”

 1. […] Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat, astăzi, că cel mai lung tunel din România este cu un pas mai aproape de construcție. Potrivit lui Grindeanu, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis la Agenția Națională pentru Achiziții Publice pentru validare documentația pentru etapa a a doua a licitației Tronsonului Poarta Sălajului – Zalău – Nușfalău, care include și Tunelul Meseș (Autostrada Transilvania). Sorin Grindeanu a adăugat că prima etapă a licitației pentru acest lot a fost lansată, în luna aprilie 2020, la un preț estimat de 4,5 miliarde… Citeste mai mult […]

 2. […] Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat, astăzi, că cel mai lung tunel din România este cu un pas mai aproape de construcție. Potrivit lui Grindeanu, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis la Agenția Națională pentru Achiziții Publice pentru validare documentația pentru etapa a a doua a licitației Tronsonului Poarta Sălajului – Zalău – Nușfalău, care include și Tunelul Meseș (Autostrada Transilvania). Sorin Grindeanu a adăugat că prima etapă a licitației pentru acest lot a fost lansată, în luna aprilie 2020,  » Mai multe detalii […]

 3. Anonim

  Da da.S-au defrisat probabil zonele celor doua capete.Asta pentru lemne nu de altceva.

 4. Anonim

  De când se tot făcând cu documentații și studii, într-o țară civilizată era gata investiția.

 5. Anonim

  Doamne multă apă va mai trece pe valea Zalaului pana când vom circula …..prin tunel! Dacă din 1990 se construia măcar 1,5 km pe an , altfel era acum ! Dar in România lucrului bine făcut …..

 6. Vasi

  Doamne multă apă va mai trece pe valea Zalaului pana când vom circula …..prin tunel! Dacă din 1990 se construia măcar 1,5 km pe an , altfel era acum ! Dar in România lucrului bine făcut …..

 7. Bărnuț Gligor Florin

  După revoluție Iliescu a zis că după ploaie și furtună va veni și vrme bună Constantinescu a zis chestia cu o sută de zile și cu câte mii de specialiști Băsescu iarna nu-i ca vara … Iohannis lucru bine făcut și așa mai departe generatia care am fost de două zeci de ani la revoluție așa zisi decreței care am sperat într-un viitor mai bun cred că o să murim cu speranța și nu o să se întâmple mare lucru

Leave a Comment