Primarul comunei Chieșd, Leontin Chiș: „Vrem să rezolvăm problema apei”

Chieșd se numără printre comunele unde acoperirea necesarului de apă potabilă reprezintă o problemă.  Autoritățile dau asigurări că problema va fi rezolvată prin intermediul unui program care vizează extinderea serviciilor de apă și canalizare.

„Avem un program de extindere a serviciului de apă și canalizare, un proiect de finalizare a  lucrărilor de apă și canalizare, acesta fiind în cooperare cu comuna Bocșa. Apa este adusă din conducta care vine de la Vârșolț, la Sălăjeni există un bazin și de aici aducem apa prin pompare până la Sighetu Silvaniei.  Eu sper ca până în primăvară să fie finalizate lucrările. Este foarte puțină apă în fântânile oamenilor. Așa e zona aici. Vrem să rezolvăm problema apei. Purtăm apă din fântânile care sunt pe câmp, pentru animale. Și problema nu e neapărat din cauza fostei exploatări miniere. Avem trei oameni cu cisterne care zilnic duc apă acolo unde este nevoie, pentru gospodării, pentru animale”, ne-a declarat primarul comunei Chieșd, Leontin Chiș.

Probleme din cauza minei

O altă problemă sesizată de primarul comunei Chieșd vizează mai multe terenuri disputate în instanță. „Mina a fost pusă în conservare. Întâmplarea face ca terenurile să fie predate primăriei cu ani în urmă, dar un lichidator judiciar le-a vândut, iar acum ne judecăm pentru aceste terenuri care au fost ale minei”, a precizat Leontin Chiș.  Procesul a ajuns inclusiv la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Leave a Comment