Primăria Zalău a început activitățile de dezinsecție și deratizare

Primăria Municipiului Zalău informează locuitorii că în perioada 1 – 19 aprilie, prestatorul de servicii SC Coral Impex SRL va efectua tratamente de deratizare și dezinsecție, pe raza municipiului. Tratamentele de deratizare vizează domeniul public și privat al municipiului (gospodării individuale și scări de bloc), iar tratamentul de dezinsecție vizează domeniul privat, respectiv scările blocurilor. La instituțiile de învățământ din municipiu vor fi acțiuni de deratizare, dezinfecție și dezinsecție. În funcție de condițiile meteorologice, perioada stabilită poate fi modificată până la acoperirea în totalitate a perimetrului stabilit.

Produsele biocide folosite pentru activitatea de dezinsecţie, combatere larve şi adulţi, au substanţe avizate de Ministerul Sănătăţii, substanţe care fac parte din grupa Xn-nocive şi Xi-iritante. Pe această cale, se recomandă cetăţenilor să îşi supravegheze cu atenţie copiii şi animalele de companie pentru a nu intra în contact direct cu produsele raticide.

De asemenea, persoanelor cardiace, asmatice, cu probleme respiratorii, li se recomandă să îşi ia toate măsurile pentru a nu intra în raza directă de acţiune a utilajelor care dispersează substanţe. Important de știut este faptul că, în cazul ingerării accidentale de raticid (otravă pentru rozătoare sub formă de pernuțe de culoarea albastru-violet) antidotul este vitamina K1 (fitochinona), disponibilă la Spitalul Judeţean Zalău, iar în situații de ingerare (înghițire) a substanței prezentarea la spital trebuie să se facă în cel mai scurt timp posibil.

Leave a Comment