Planul Urbanistic General al Zalăului, în proces de elaborare

Primăria Municipiului Zalău a găzduit, miercuri, prima întâlnire a grupului de lucru cu rol consultativ în procedura de elaborare a documentației de urbanism – “Actualizare PUG Zalău 2020 și Regulamentul Local de Urbanism aferent acestuia”, cu firma Urban Team SRL din București.

Scopul acestei dezbateri a fost luarea la cunoştinţă a stadiului de elaborare – studiul de fundamentare a PUG-ului municipiului Zalău, pentru a putea înţelege unde şi cum putem interveni începând cu acest moment.

Acest grup de lucru s-a înfiinţat din dorinţa de a forma o echipă, care să analizeze modul în care PUG-ul este elaborat, şi să poată furniza recomandări autorilor PUG-ului si Primăriei Municipiului Zalău, la fiecare etapă din elaborare, astfel încât doleanţele arhitecţilor, proiectanților și cetățenilor zălăuani să poată fi luate în considerare şi incluse în noile reglementări urbanistice. Sperăm astfel ca noul PUG să fie unul acceptat şi corect înţeles de cei care îl vor folosi, şi să folosească unei dezvoltări sustenabile a oraşului în anii ce urmează.

Planul Urbanistic General al municipiului Zalău, regulamentul în baza căruia arhitecţii, proiectanții și Primăria Municipiului Zalău vor opera în următorii zece ani, constituie principalul proiect de dezvoltare și armonizare arhitecturală a orașului, un instrument de maximă importanţă pentru Municipiul Zalău.

Principalele categorii de probleme la care se cere o rezolvare prin documentația nouă sunt: modificarea limitei de intravilan, stabilirea exactă a zonelor de protecție și a zonelor cu risc de orice natură, stabilirea unei zone din extravilan pentru case de vacanță, cadrul natural/spațiile verzi, zone de dezvoltare economică, reguli generale și reguli specifice pentru construire, relaționarea cu culoarele majore de circulație, reorganizarea și dezvoltarea căilor de comunicații.

Alte articole

2 Thoughts to “Planul Urbanistic General al Zalăului, în proces de elaborare”

  1. Acest grup de lucru s-a înfiinţat din dorinţa de a forma o echipă

    adica, cei care detin terenuri, au interese imobiliare, firme de constructii, formeaza un group si o fac sa le fie lor bine !!
    de Zalau, de zalauani, ii doare in fund !!

  2. Anonim

    Acest GRUP, oare, vor chema și proprietarii de terenuri pe care, onor Primăria a amplasat clădiri de utilitate publică ? Mai ales unde, nu sunt și nici nu vor fi in următorii zece ani , UTILITATI !!!

Leave a Comment